Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HG vizând exproprierile pentru Infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu, atacată la Tribunalul Constanța (DOCUMENT)

ro

27 May, 2024 17:00 760 Marime text

  • Este vorba despre două dosare, înregistrate recent pe rolul Tribunalului, respectiv al Curții de Apel, ambele fiind declinate de la Curtea de Apel București.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța, dar și cei de la Curtea de Apel sunt chemați să analizeze hotărârea de guvern prin care s-au stabilit exproprierile pentru Infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu!
 
Este vorba despre două dosare, înregistrate recent pe rolul Tribunalului, respectiv al Curții de Apel, ambele fiind declinate de la Curtea de Apel București.
 
Reclamanți în cauză figurează Asociația pentru Consultanță în Exproprieri, Bocea Traian, Bocea Nicoleta, Bocea Lucian, Bocea Carmen Atena, Bocea Ion, Caramurat Agro SRL, Ferma 1 Taurine Sibioara SRL, Bio Lacto Tur SRL, iar pârâți figurează Guvernul României, Statul Român prin Ministerul Apărării și, respectiv, Statul Român prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Telecomunicațiilor.
 
În cele două dosare declinate de la București, reclamanții au solicitat anularea HG 23/2020 și, respectiv, au formulat o serie de pretenții cu privire la această hotărâre de guvern.
 
Dosarul în care s-a solicitat anularea HG 23/2020 are indicativul 3336/2/2023 și se află în atenția Curții de Apel Constanța, Secția de Contencios administrativ și fiscal, iar cel vizând pretențiile are indicativul 1243/2/2024 și se află pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța, urmând să fie analizat la data de 23 septembrie 2024.
 
Potrivit datelor oficiale, HG 23 din 16 ianuarie 2020 vizează „declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național «Infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu»“.
 
Anexa Nr. 2
a HG 16/2020 cuprinde lista imobilelor ce urmează a fi expropriate, precum și sumele aferente despăgubirilor.
 
HG 16/2020 și Anexa sunt disponibile în Secțiunea Document.

Deciziile pe care le vor pronunța în cauză judecătorii de la Tribunal, respectiv de la Curtea de Apel vor putea fi atacate la instanțele superioare.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Despăgubiri mai mari pentru exproprierile vizând Baza 57 Aeriană Constanța! Explicațiile judecătorilor (MOTIVARE)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii