Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iași. „Eu din pușcărie ies, tu din poliție nu mai ieși!” Un bărbat a amenințat doi polițiști că îi va decapita cu o coasă! A fost propus pentru arestare preventivă!

ro

04 Jul, 2024 11:32 569 Marime text
Foto ilustrativă
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
O întâmplare șocantă a avut loc în județul Iași! Un bărbat a fost propus pentru arestare preventivă de către procurori ieri, 03 iulie 2024, la judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău, sub acuzația de ultraj. Potrivit actului de sesizare, acesta i-ar fi amenințat că îi va decapita cu o coasă dacă vor intra în localitatea Fântânele și că ar fi dispus să ispășească chiar și o pedeapsă de 20 de ani de închisoare!
 
  
Potrivit unui comunicat de presă emis Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 03.07.2024, a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile față de inculpatul L.M., cercetat pentru săvârșirea mai multor acte de ultraj.
 
Procurorii arată că „din probatoriul administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că în data de 21.10.2023, ora 03:24, inculpatul L.M. i-a adresat prin SMS amenințări cu acte de violență, cuvinte și expresii jignitoare agentului de poliție A. G.-B., care i-au creat o stare de temere („… că vii aici și mă duc la pușcărie din cauza ta”)”.
 
De asemenea, anchetatorii spun că în data de 28.06.2024, ora 08:30 şi ora 10:00, inculpatul L.M. a adresat amenințări directe cu moartea şi cu acte de violență la adresa agenților de poliție L. V.-I. și  A. G.-B., cărora le-a fost creată o stare de temere, după cum urmează:

- îi va decapita cu o coasă pe cei doi agenți de poliție dacă vor intra în localitatea Fântânele;
-„Tu în Fântânele nu mai calci! Mă duc la pușcărie 20 de ani pentru tine! Eu îți dau în cap frate!”
-„(…) mă duc 10 ani la pușcărie, vin înapoi, eu din pușcărie ies, tu din poliție nu mai ieși!”
-„Eu te fac să dispari!”
-„ 10 ani de pușcărie dacă fac, 20 de ani, dacă nu, eu pe tine te scot din Fântânele, pe tine personal (…)!”
- „Eu dau în cap!”
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Oficial de la PÎCCJ Un deputat, urmărit penal pentru ultraj. Altercația ar fi avut loc chiar în Parlamentul României! Despre cine ar fi vorba


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii