Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:46 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare cu executare pentru un „asistent medical“ din Constanța. A încercat să păcălească familia unui fost polițist. Interceptări

ro

05 Feb, 2021 00:00 3807 Marime text
  • Femeia și-a dat seama din primul moment că este vorba de o înșelăciune, deoarece ea nu are nici un fiu, dar a continuat discuția întrucât cunoștea acest mod de abordare și împreună cu soțul său au făcut demersurile pentru ca indivizii să fie prinși.
  • În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța.

Un fals asistent medical din Constanța a fost condamnat în primă instanță la doi ani și două luni de închisoare cu executare, pentru de tentativă de înşelăciune prin metoda „Accidentul“. Tot în cauză au mai condamnate, tot pentru tentativă de înşelăciune, și tot cu executare, alte două persoane, complici ai „asistentului“.


Din păcate pentru ei, inculpații au încercat să păcălească o femeie, soția unui polițist pensionar, căreia i-au spus că fiul ei a fost implicat într-un accident și că trebuie să fie transferat de urgență în Viena.


Femeia și-a dat seama din primul moment că este vorba de o înșelăciune, deoarece ea are nici un fiu, dar a continuat discuția întrucât cunoștea acest mod de abordare și împreună cu soțul său au făcut demersurile pentru ca indivizii să fie prinși.


În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă.


În actul de sesizare a instanței s-a reținut că în luna noiembrie 2019, ca urmare aunei înțelegeri prealabile, doi dintre cei trei inculpați s-au deplasat la adresa persoanei vătămate, pentru a ridica un plic conținând o sumă de bani.



Potrivit anchetatorilor, cei doi inculpați s-au deplasat la domiciliul persoanei vătămate ca urmare a prezentării telefonice a unui scenariu fictiv în cadrul căruia, presupusul fiu al persoanei vătămate a suferit un accident rutier soldat cu propria vătămare corporală fiind necesară suma de 10.000 de euro pentru achitarea contravalorii intervențiilor medicale ce se impun pentru salvarea vieții acestuia.


Unul dintre inculpați s-a prezentat ca fiind asistent medical, astfel cum îi fusese indicat persoanei vătămate că se va prezenta persoana care va ridica suma de bani.


Persoana vătămată povestește că a fost apelată pe postul telefonic fix de către persoane necunoscute, care și-au declinat calitatea mincinoasă de fiu, respectiv doctor și au prezentat acesteia un scenariu fictiv în cadrul căruia, presupusul fiu a suferit un accident soldat cu propria vătămare corporală fiind necesară suma de 10.000 de euro pentru achitarea contravalorii intervențiilor medicale ce se impun pentru salvarea vieții acestuia.



Persoana vătămată, în cadrul apelului telefonic, a confirmat apelantului că este de acord cu predarea sumei de bani, ulterior sesizând organele de poliție pentru constituirea unui dispozitiv de prindere în flagrant a persoanelor care se vor prezenta pentru ridicarea banilor.


Polițiștii deplasați la fața locului, i-au depistat pe inculpați.


În calitate de persoana vătămată, femeia a declarat că în noiembrie 2019, în jurul orei 10.00, în timp ce se afla la domiciliu, a răspuns la telefonul fix, iar persoana de la capătul celălalt al firului, o persoană de sex bărbătesc i s-a adresat cu apelativul „mamă“ apoi i-a spus cu o voce plângând că este fiul său și se află la spital, deoarece în acea dimineață a căzut, și-a rupt piciorul și are fractură de coloană și riscă să rămână paralizat dacă nu va fi operat imediat.


În convorbire a intervenit o altă persoană care s-a recomandat a fi doctor, care i-a spus că fiul său este grav rănit și că trebuie operat de urgență și că cel mai bine ar fi să fie dus la Viena.


Totodată persoana vătămată a arătat că și-a dat seama din primul moment că este vorba de o înșelăciune, deoarece ea are nici un fiu, dar a continuat discuția cu aceștia întrucât cunoștea acest mod de abordare și împreună cu soțul său, fost polițist, a făcut demersurile pentru ca acești indivizi să fie prinși.


În continuare a vorbit din nou cu așa-zisul fiu, pe care l-a întrebat de nora fictivă, care i-a spus că nu are toți banii pentru operație și că ar trebui să-l împrumute cu 10.000 euro și să vorbescă cu medicul care îi va spune cum să procedeze.


În continuare a vorbit cu așa-zisul medic care i-a spus să meargă să vădă câți bani are în casă și să îi numere, fapt pe care l-a mimat, doctorul solicitându-i să lase receptorul deschis, respectiv să nu îl închidă.


După momentul de mai sus a revenit la telefon moment în care așa-zisul medic i-a solicitat să ia un pix și o foaie în care să își treacă datele personale, dar persoana vătămată a motivat că nu poate să scrie pentru că este foarte agitată, moment în care i-a fost dat la telefon „fiul“, care plângând îi spunea să asculte recomandările medicului.


A revenit apoi „medicul“ la telefon care pe un ton răstit i-a spus că trebuie să-l ajute pe fiul ei, și totodată i-a spus să numere bancnotele și să ii spună exact la telefon suma pe care o are în casă și ce fel de bancnote sunt. Aceasta a simulat număratul banilor și i-a comunicat că are suma de 5000 euro în diferite ba ncnote.


După ce a cerut „medicului“ să vină „nora“ să ia banii i s-a spus că nu se poate întrucât este la Casa de asigurări de sănătate pentru a întocmi formalitățile pentru plecarea la Viena.


„Medicul“ i-a spus în continuare că va întrerupe convorbirea și că va reveni altcineva la telefon, tot medic. Acest lucru s-a întâmplat imediat, un bărbat s-a recomandat doctorul (...), care i-a spus că se ocupă de formalitățile de transfer către Viena, iar când a solicitat să îi fie dat fiul la telefon, a fost pusă pe modul așteptare, apoi imediat „fiul“ i-a spus tot plângând că nu poate vorbi și să facă ce spune medicul.


Acest medic i-a spus că va trimite un asistent acasă la ea care va veni după bani.


Interceptări:


Inculpat 1: Ce ai făcut, frate?
Inculpat 2: Nimic! Zi
-Acum m-am trezit!
Inculpat 1: Facem ceva azi?
Inculpat 2: Da, frate!
Inculpat 2: Păi, am un baiat cu mine.
Inculpat 2: Îl iau și vin la tine.
Inculpat 1: Ce băiat?
Inculpat 2: Are mașină?
Inculpat 2: Unul bun! A facut flanco (în jargonul utilizat de către cei doi indivizi, termenul „flanco” semnifică comiterea unei infracțiuni de înșelăciune prin metoda „Accidentul”)


Inculpat 1: Și cine merge cu mașina, frate?
Inculpat 2: Eu.
Inculpat 1: Hai, vino, dar mai repede
Inculpat 2: Ok
Inculpat 1:La zece sună băieții.
Inculpat 2: Ajung imediat


Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpaților la pedepse cu executare, hotărârea nefiind una definitivă. Falsul asistent a primit doi ani și două luni de închisoare cu executare. Asta în timp ce ceilați doi inculpați au primit doi, respectiv patru ani de închisoare tot cu executare.


Sursa text: rolii.ro


Citește și

Acțune a IPJ Constanța, pe linia prevenirii înșelăciunii prin metoda Accidentul

Șapte bărbați din București, și o femeie din Constanța, implicați în înșelătorii prin metoda Covid . Cum funcționa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii