Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:10 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, nemulțumit de decizia judecătorilor din dosarul cu firma de asigurări Generali România

ro

12 Mar, 2022 00:00 4233 Marime text

 
  • În primă instanță, tribunalul a admis în parte cererea de chemare în judecată având ca obiect pretenţii – acţiune în regres și au decis obligarea lui Ioan Albu la plata către firma de asigurări Generali Romania Asigurare Reasigurare SA:
 
 
Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a contestat decizia Tribunalului Constanța luată în dosarul în care a fost chemat în instanță de firma de asigurări Generali Romania Asigurare Reasigurare SA.
 
Ioan Albu a fost dat în judecată de firma de asigurări după accidentul rutier mortal provocat, conform magistraților, de fostul prefect, și pentru care a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
Revenind la dosarul cu firma de asigurări, după decizia de condamnare, Generali Romania Asigurare Reasigurare SA l-a chemat în instanță pe fostul prefect.
 
În primă instanță, tribunalul a admis în parte cererea de chemare în judecată având ca obiect pretenţii – acţiune în regres și au decis obligarea lui Ioan Albu la plata către firma de asigurări Generali Romania Asigurare Reasigurare SA:
 
- 568.828,50 lei, cu titlul debit principal, reprezentând despăgubiri achitate de reclamantă în temeiul poliței RCA (...), încheiate pentru autoturismul marca Land Rover, cu numărul de înmatriculare (...);
 
– dobânda legală penalizatoare aplicată la suma de 3.837,00 lei, calculată începând cu data de 26.11.2020 și în continuare, până la achitarea efectivă și integrală a acesteia;
 

– dobânda legală penalizatoare aplicată la suma de 389.904,00 lei, calculată începând cu data de 03.12.2020 și în continuare, până la achitarea efectivă și integrală a acesteia;
 
– dobânda legală penalizatoare aplicată la suma de 174.737,50 lei, calculată începând cu data de 15.12.2020 și în continuare, până la achitarea efectivă și integrală a acesteia;
 
– dobânda legală penalizatoare aplicată la suma de 350,00 lei, începând cu data de 22.12.2020 și în continuare, până la achitarea efectivă și integrală a acesteia.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de fostul prefect la Curtea de Apel Constanța.
 
Până în prezent nu a fost stabilit primul termen.

 
Amintim că la data de 16 februarie, în jurul orei 19:15, Ioan Albu a condus pe drumurile publice, spun procurorii, având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (respectiv 2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă, ora 21.15, respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua, recoltată la ora 22.15), autoturismul marca Range Rover cu nr. de înmatriculare CT (...) pe DN3.
 
Tot maigistrații mai arată că în timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600 m, fostul prefect a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot cu nr. de înmatriculare CT (...), care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul T.A., în urma accidentului rutier rezultând moartea numitului Tudor Aurel.
 
În luna noiembrie 2020, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța (Valentina Boboc și Georgiana Tudor Anghel) au decis condamnarea definitivă a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
Totodată, prin decizia de condamnare, Curtea de Apel a majorat cuantumul daunelor morale la care a fost obligată partea responsabilă civilmente Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A., către părţile civile (...) (fraţi ai victimei) la câte 20.000 euro (echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective), cu titlul de daune morale, la care se adăugă dobânda legală calculată de la data prezentei decizii şi până la data plăţii integrale şi efective a sumelor datorate, sume ce urmează a fi actualizate în raport de rata inflaţiei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Motivare!
Curtea de Apel despre Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța – „Aplicarea unei pedepse în regim de detenție nu este justificată“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii