Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 11 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE ÎPS Teodosie a părăsit Palatul de Justiție! Curtea de Apel Constanța a rămas în pronunțare (VIDEO)

ro

11 Oct, 2024 11:50 314 Marime text
ÎPS Teodosie - sursa foto: ZIUA de Constanța


UPDATE - Curtea de Apel Constanța a amânat pronunțarea pe data de 25.10.2024.

Ședința de judecată la care a participat Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, la Curtea de Apel Constanța s-a încheiat. Magistrații încă nu au luat o hotărâre în dosarul în care înaltul prelat și consilierul Arhiepiscopiei Ilie Petre sunt cercetați pentru fapte de corupție.
 
După ce a ieșit din Palatul de Justiție, ÎPS Teodosie a zâmbit în fața jurnaliștilor, fapt pentru care a fost întrebat dacă a primit o decizie favorabilă, însă acesta a răspuns: „Nu am de ce să mă întristez! Nu are conținut”.
 
De asemenea, acesta a fost întrebat dacă știe despre un caz din Cogealac, unde un tânăr ar fi organizat niște petreceri în curtea bisericii, însă acesta a afirmat că nu cunoaște acest lucru.
 

 
Avocații săi spun că instanța a rămas în pronunțare.
 
„Astăzi am avut termen laare am susținut excepțiile în camera preliminară, am susținut elegalitatea administrării probelor din punct de vedere al încălcării principiului loialității și al nelegalității, a excluderii probeel derivate, a excluderii înregistrărilor și proceselor verbale redate de către agentul DNA”, a afirmat avocata Irina Stanciu.
 

 
Avocatul Adrian Cuculis a afirmat că decizia finală va fi luată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
„E clar că oricare dintre părți o să fie nemulțumită cu privire la ce se va pronunța aici, la Curtea de Apel Constanța, va formula contestație și vom ajunge la Înalta Curte”, a spus Adrian Cuculis.
 


Reamintim că procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată a înaltului prelat, pentru presupusa săvârșire infracțiunii de cumpărare de influență. În același dosar a fost deferit justiției și Ilie Petre, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, acesta fiind suspectat de complicitate la cumpărare de influență.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
ÎPS Teodosie a ajuns în fața magistraților Curții de Apel Constanța! (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii