Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 11 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Teodosie a plecat de la Curtea de Apel Constanța Avocații – „Este halucinant să auzi procurorul cum spune «Nu există originalul înregistrărilor audio»” (VIDEO)

ro

11 Sep, 2024 10:54 402 Marime text
Foto: IPS Teodosie - sursa: ZIUA de Constanța

Curtea de Apel Constanța a amânat pronunțarea în dosarul în care arhiepiscopul Tomsiului, IPS Teodosie, este cercetat pentru fapte de corupție pe data de 4 octombrie 2024.
 
Potrivit declarațiilor avocaților săi, în cadrul ședinței de astăzi, 11.09.2024, din camera preliminară, nu a putut fi probată veridicitatea înregistrărilor care l-ar putea incrimina pe înaltul prelat.
 
„Nu există originalul acelei înregistrări. Partea pe care putem să spunem că e bună și, s-a confirmat astăzi, este că Parchetul ne-a spus prin vocea procurorului de ședință că nu există acele înregistrări în original la parchet. Deci, s-a confirmat acest lucru. (...) E halucinant să auzi procurorul în sala de ședință că nu există originalul, să-ți confirme că nu există originalul înregistrărilor audio-video și «cui îi pasă dacă există originalul?», este halucinant!” au spus apărătorii lui IPS Teodosie.


 
După ce a părăsit palatul de justiție, IPS Teodosie nu a făcut nicio declarație în fața jurnaliștilor.



Reamintim că astăzi, 11 septembrie 2024, la ora 09.00, ÎPS Teodosie s-a prezentat la Curtea de Apel Constanța, unde a avut loc cel de-al doilea termen - în faza camerei preliminare – în dosarul în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată a înaltului prelat, pentru presupusa săvârșire infracțiunii de cumpărare de influență. În același dosar a fost deferit justiției și Ilie Petre, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, acesta fiind suspectat de complicitate la cumpărare de influență.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
IPS Teodosie a ajuns din nou în fața magistraților, la un nou termen la Curtea de Apel Constanța! (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii