Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE ÎPS Teodosie așteaptă pronunțarea Curții de Apel Constanța, într-un dosar de corupție

ro

25 Oct, 2024 09:55 596 Marime text
ÎPS Teodosie - sursa foto: ZIUA de Constanța

UPDATE - Pronunțarea a fost amânată până pe data de 11.11.2024

Curtea de Apel Constanța este așteptată să se pronunțe astăzi, 25 octombrie 2024, într-un dosar în care Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie și consilierul Arhiepiscopiei Ilie Petre sunt cercetați pentru fapte de corupție.

 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, în dosarul cu indicativul 243/36/2024/a1, aflat în faza camerei preliminare, la termenul anterior din 11 octombrie 2024, instanța a rămas în pronunțare.
 
Oricare ar fi decizia instanței, va rămâne definitivă.
 

 
Tot la termenul anterior, avocatul Adrian Cuculis a declarat că procedura camerei preliminare se apropie de final, asta, după ce, pe data de 03.10.2024, instanța a respins cererile de probatorii formulate de inculpații Petrescu Teodosie și Petre Ilie în dosarul în care arhiepiscopul Tomsiului, IPS Teodosie, este cercetat pentru fapte de corupție.
 
Astăzi avem un termen important, și s-ar putea să fie ultimul termen pe camera prelimianră, pentru că știm că deja s-a respins cererea comună în ceea ce privește trimiterea unor adrese către DNA, să ne spună dacă au înregistrările originale. V-am spus, data trecută, că DNA a confirmat în sala de judecată că nu există acele înregistrări. Deci, cumva, cumva, respingerea acestui probatoriu nu mă supără foarte tare din punct de vedere al apărării, pentru că procurorul DNA, deși s-a confirmat că nu există originalul acelor înregistrări, noi spunem, de fapt, că Petrică Leașcu este un colaborator al Statului de facto, chiar dacă nu există un document oficial care să-l califice în felul acesta și atunci, asta vom susține azi, și anume că nu a avut o încuviințare a instanței, el a acționat ca un colaborator al Parchetului și că în urma înregistrărilor, să le spunem «probe», dacă le putem numi așa, sunt cele care au dus la trimiterea în judecată”, a declarat avocatul Cuculis.

 
Reamintim că procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată a înaltului prelat, pentru presupusa săvârșire infracțiunii de cumpărare de influență. În același dosar a fost deferit justiției și Ilie Petre, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, acesta fiind suspectat de complicitate la cumpărare de influență.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
UPDATE ÎPS Teodosie a părăsit Palatul de Justiție! Curtea de Apel Constanța a rămas în pronunțare (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii