Judecător din Constanța, vizat de o acțiune disciplinară demarată de Inspecția Judiciară. Ce i se impută
Judecător din Constanța, vizat de o acțiune disciplinară demarată de Inspecția Judiciară. Ce i se impută
02 Feb, 2023 10:23
ZIUA de Constanta
3447
Marime text
- Față de magistratul din Constanța a fost demarată acțiunea disciplinară de către inspectorii din cadrul Inspecției Judiciare, în cadrul unei lucrări deschise în cursul anului trecut.
- În cazul judecătorului Răzvan Vladimir Davidencu, Secția pentru Judecători în materie disciplinară a CSM a amânat ieri, 1 februarie 2023, pronunțarea unui verdict pentru data de 15 februarie 2023.
Față de magistratul din Constanța a fost demarată acțiunea disciplinară de către inspectorii din cadrul Inspecției Judiciare, în cadrul unei lucrări deschise în cursul anului trecut.
Potrivit datelor oficiale, judecătorului Răzvan Vladimir Davidencu i se impută abaterile disciplinare prevăzute de articolul 99 litera h) teza I, litera t) teza a II-a și litera r) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.
Conform datelor oficiale, articolul 99 litera h) teza I din legea respectivă face referire la „nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor“.
În continuare, articolul 99 litera t) teza a II-a din același text de lege se referă la „exercitarea funcției cu gravă neglijență, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni. Sancțiunea disciplinară nu înlătură răspunderea penală“.
În cele din urmă, articolul 99 litera r) teza I din Legea 303/2004 vorbește despre „neredactarea hotărârilor judecătorești, din motive imputabile, în termenele prevăzute de lege“.
În cazul judecătorului Răzvan Vladimir Davidencu, Secția pentru Judecători în materie disciplinară a CSM a amânat ieri, 1 februarie 2023, pronunțarea unui verdict pentru data de 15 februarie 2023.
Amintim, magistratul a fost vizat și în trecut de acțiuni disciplinare întocmite de Inspecția Judiciară, pentru motive similare, Secția pentru Judecători în materie disciplinară hotărând chiar excluderea sa din magistratură, însă soluția CSM fiind răsturnată de Curtea Supremă, unde judecătorul a atacat măsura.
Orice decizie va lua acum Secția pentru Judecători în materie disciplinară a CSM cu privire la cazul magistratului constănțean, aceasta va putea fi atacată la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii