Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Constanța – Anunț important în dosarul lui Robert Șerban, primarul de la Eforie!

ro

06 Jul, 2024 13:38 197 Marime text
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Judecătoria Constanța a fixat primul termen în faza rejudecării în dosarul lui Robert Șerban, primarul din Eforie, județul Constanța, suspectat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Tot în același dosar au mai fost deferiți justiției, în ianuarie 2020, alte două persoane, respectiv Florian Cojea și Viorica Greceanu, suspectate de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit
 
Conform portalului instanțelor de judecată, primul termen al cauzei (în rejudecare) a fost fixat pentru data de 02.09.2024.
https://portal.just.ro/212/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=21200000000675561&id_inst=212
 
Amintim că la data de 25.06.2024 Curtea de Apel Constanța a decis rejudecarea cauzei la Judecătoria Constanța.
 
Dosarul a fost soluționat în faza apelului de completul de judecată alcătuit, potrivit datelor noastre, din magistrații Andreea Ianca și Virgil Marius Ungureanu, de la Curtea de Apel Constanța.
În motivarea deciziei privind trimiterea dosarului spre rejudecare, Curtea de Apel Constanța reține, printre altele, că instanța de fond, respectiv Judecătoria Constanța, „a nesocotit dispoziţiile legale ce reglementează desfăşurarea procesului penal, a căror încălcare atrage nulitatea relativă, nulitate invocată de Ministerul Public“, respectiv neintroducerea în cauză şi necitarea societății comerciale Briza Marii Negre SRL la judecarea cauzei.
 
Mai multe despre decizia Curții de Apel Constanța pot fi citite accesând linkul de mai jos.
Motivarea judecătorilor Iată de ce se va rejudeca dosarul lui Robert Șerban, primarul din Eforie! (DOCUMENTE)
/stiri/justitie/motivarea-judecatorilor-iata-de-ce-se-va-rejudeca-dosarul-lui-robert-serban-primarul-din-eforie-documente-861952.html
 
Prezenta cauză a fost soluționată în primă instanță, potrivit datelor noastre, de magistratul Corll Cătălina Geană, de la Judecătoria Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, atât Robert Șerban, cât și ceilalți doi inculpați au fost achitați în primă instanță, însă instanța de apel a decis rejudecarea cauzei.
Mai multe detalii despre achitarea în primă instanță pot fi citite accesând linkurile de mai jos.
 
Iată de ce a fost achitat Robert Șerban, primarul orașului Eforie! (DOCUMENTE)
/stiri/justitie/iata-de-ce-a-fost-achitat-robert-serban-primarul-orasului-eforie-documente-827593.html
 
 

Despre Briza Mării Negre SRL

 
Potrivit Termene.ro, SC Briza Mării Negre SRL se ocupă de restaurante, are sediul pe strada Mihail Kogălniceanu, din Eforie Nord, județ Constanța, și este controlată de Schroder Markus, cu 60 %, din Koln, Germania, și de Chiparu Dănuț, cu 40 %. Cei doi apar și ca administratori
 
Potrivit Termene.ro, Chiparu Dănuț mai apare în Danimar Tur SRL, iar Schroder Markus mai apare în Danimar Tur SRL și în Mirage Beach Bar SRL.
 
Potrivit Termene.ro, pentru anul 2023, cu 139 de angajați, Briza Mării Negre SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 30.775.116 de lei și un profit net de 1.630.166 de lei.
 
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro - Hotarâre nr. 664/2024 din 25.06.2024 pronunțată de Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Motivarea judecătorilor Iată de ce se va rejudeca dosarul lui Robert Șerban, primarul din Eforie! (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii