Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Constanța, așteptată să se pronunțe în dosarul de delapidare, de la Primăria Târgușor! Funcționarul și-ar fi însușit banii din taxe, impozite și amenzi (DOCUMENT)

ro

29 Jul, 2024 17:00 262 Marime text


Judecătoria Constanța este așteptată să se pronunțe astăzi, 29 iulie 2024, într-un dosar de delapidare, în care un funcționar public din cadrul Primăriei Târgușor este acuzat că și-ar fi însușit bani din încasările instituției publice.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Gogea Lucia a fost trimisă în judecată în septembrie 2022, după ce judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit de procurori.

 


Ce acuzații i se aduc funcționarului public
 
Potrivit actului de sesizare, „în sarcina inculpatei s-a reţinut că, în perioada 01.06.2014 – 02.11.2016, în calitate de funcţionar public angajat al Primăriei Târguşor pe funcţia de inspector impozite şi taxe, cu atribuţii de colectare taxe locale, și-a însușit suma totală de 248.851,58 lei (compusă din: suma de 103.625,58 lei - reprezentând contravaloarea serviciilor apă potabilă încasată și nedepusă, suma de 9.863 lei - reprezentând contravaloare borderouri de încasări generate de programul informatic și suma de 135.363 lei - reprezentând încasări din impozit teren extravilan, impozit teren, impozit auto, impozit clădiri, amenzi, chirii și concesiuni), sume de bani pe care le gestiona, prin următoarea modalitate: o parte din  chitanțele generate din sistemul informatic, după listarea și predarea către contribuabil a unui exemplar, erau anulate, iar valoarea încasării nu mai era consemnată în registrul de casă și nu se depunea în casierie; ulterior anulării, se emiteau chitanțe manuale, care erau operate în registrul de rol nominal unic, scăzându-se debitul contribuabilului cu suma încasată; chitanțele anulate nu erau preluate în borderoul de încasări, nu erau trecute în registrul de casă și nu erau depuse în contul bancar al primăriei; chitanța manuală nu era în fapt o operațiune de încasare, ci de stingere a datoriei contribuabilului în rolul nominal”.
 
Rechizitoriul cuprinde datele referitoare la inculpat, la fiecare faptă reţinută în sarcina acestuia şi la încadrarea juridică a acestora, probele pe care se întemeiază învinuirea, date privind actele de urmărire penală efectuate şi dispoziţia de trimitere în judecată a inculpatului, fiind astfel respectate dispoziţiile art. 328 alin. 1 C.pr.pen. Actul de sesizare este analizat şi confirmat sub aspectul legalităţii şi temeiniciei de prim-procurorul unităţii de parchet menţionate (art. 328 alin. (1) C.pr.pen.)”, se mai arată în actul de sesizare.
 
În secțiunea Documente poate fi parcurs în integralitate actul de sesizare.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Surse de documentare: Portalul instanțelor de judecată și Rejust.ro
 
Citește și:
Știri Constanța Femeie de 25 de ani, condamnată la închisoare. Iată fapta care a adus-o în Penitenciarul Poarta Albă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii