Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:04 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Constanţa, decizie în cazul unui angajat APM care ar fi dat informaţii despre controale

ro

27 May, 2017 11:47 3474 Marime text
Magistraţii Judecătoriei Constanţa au luat o decizie în cazul lui Petre Krapcenco, angajat al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
 
Conform termene.ro, „respinge cererea inculpatului KRAPCENCO PETRE, de schimbare a încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina sa în actul de sesizare a instanţei, din infracţiunea prev. de art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen., în infracţiunea prev. de art. 304 alin. 1 cod penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen. În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen., stabileşte pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare în sarcina inculpatului KRAPCENCO PETRE (...), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, faptă comisă în forma continuată (3 acte materiale, din datele de 12.08.2016, 13.08.2016 ?i 14.08.2016), prev. şi ped. de art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen.”
 
De asemenea, „amână aplicarea pedepsei închisorii de 1 an şi 6 luni, pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani, care se calculează de data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă (...) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se mai precizează în minută.
 
Conform magistraţilor, „în cursul lunii august 2016 inculpatul Krapcenco Petre, funcţionar în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, cu ocazia efectuării unor controale împreună cu organele de poliţie, pe linia respectării prevederilor Legii nr. 61/1991, referitoare la producerea de zgomote, a transmis, în mod neautorizat, informaţii de care a luat cunoştinţă, în virtutea atribuţiilor de serviciu, unui reprezentant al clubului Fratelli din staţiunea Mamaia, respectiv l-a anunţat cu privire la momentele efectuării controalelor, astfel încât nivelul zgomotului, la momentul efectuării controlului, să fie unul în limite legale, iar agentul economic să nu fie sancţionat contravenţional“.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Citeşte şi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii