Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Constanța Termenul din dosarul lui Robert Șerban, primarul din Eforie, a fost preschimbat!

ro

14 Jul, 2024 17:00 649 Marime text


Judecătoria Constanța a preschimbat primul termen din dosarul lui Robert Șerban, primarul orașului Eforie!
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, la data de 9 iulie 2024, judecătoarea Niță Maria-Andreea a formulat cerere de abținere, solicitarea fiind admisă.

 
Noul termen a fost fixat pentru data de 30.10.2024
 

 
În dosarul trimis spre rejudecare, cu indicativul 235/212/2020*, Robert Șerban, primarul orașului Eforie, din județul Constanța, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
Conform magistraților, „inculpatul Şerban Robert Nicolae, în calitate de primar al oraşului Eforie, cu intenţie, ar fi efectuat demersuri, cu încălcarea dispoziţiilor legale, în vederea vânzării imobilului teren în suprafaţă de 3.150 mp, ce împrejmuieşte Restaurantul Litoral din Eforie (imobil compus din construcţie şi terenul de sub construcţie), către S.C. Briza Mării Negre S.R.L., societate care administra restaurantul de mai sus, şi în care viceprimarul staţiunii, Chiparu Dănuţ, ar fi avut calitatea de asociat, şi ar fi încheiat, prin semnătură delegată, contractul de vânzare-cumpărare din data de 08.03.2019, în schimbul preţului de 189.000 euro, asigurând astfel un folos necuvenit S.C. Briza Mării Negre S.R.L., respectiv suprafaţa de teren ce a trecut, în mod nelegal, în patrimoniul S.C. Briza Mării Negre SRL“.


Vânzare-cumpărare a avut loc cu încălcarea dispoziţiilor art.36 alin.5 lit.b rap. la art.45 alin.3 din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, care prevede că hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie“, se mai arată în informarea procurorilor.
 
Despre Briza Mării Negre SRL
 
Potrivit Termene.ro, SC Briza Mării Negre SRL se ocupă de restaurante, are sediul pe strada Mihail Kogălniceanu, din Eforie Nord, județ Constanța, și este controlată de Schroder Markus, cu 60 %, din KolnGermania, și de Chiparu Dănuț, cu 40 %. Cei doi apar și ca administratori
 
Potrivit Termene.ro, pentru anul 2023, cu 139 de angajați, Briza Mării Negre SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 30.775.116 de lei și un profit net de 1.630.166 de lei.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii