Judecătorii amână pronunțarea privind concesionarea Portului Tomis către Tomis Marina Management SRL! Compania vrea prelungirea contractului până în 2040
Judecătorii amână pronunțarea privind concesionarea Portului Tomis către Tomis Marina Management SRL! Compania
28 May, 2024 14:30
ZIUA de Constanta
689
Marime text
- Tomis Marina Management SRL a solicitat prelungirea contractului până în 2040, pentru amortizarea investițiilor făcute în Portul Tomis.
- Verdictul a fost stabilit acum pentru data de 11 iunie 2024.
Instanța anunțase că verdictul va fi anunțat astăzi, însă, judecătorii au ajuns la concluzia că au nevoie de mai mult timp pentru deliberări, astfel că pronunțarea a fost amânată pentru data de 11 iunie 2024.
În cauză, societatea a solicitat prelungirea contractului încheiat cu CN Administrația Porturilor Maritime SA pentru amortizarea investițiilor făcute în Portul Tomis.
Dosarul are indicativul 4628/118/2020*, iar obiectul dosarului este reprezentat de o cerere privind „obligația de a face“.
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA este pârâtul, iar în cauză au solicitat să intervină și Municipiul Constanța prin Primar, precum și Primarul Municipiului Constanța.
Totodată, și societățile care desfășoară activități comerciale în Portul Tomis au făcut cerere pentru a interveni în proces, în interes alăturat reclamantei Tomis Marina Management.
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul se află în atenția completului prezidat de magistratul Alina Elena Marin, din cadrul Secției a II-a Civile a instanței.
Conform Hotărârii 1477/2020 a Tribunalului, prin care dosarul a fost declinat către Secția a II-a Civilă a instanței, Tomis Marina Management SRL a cerut prelungirea contractului până la amortizarea integrală a investițiilor realizate, termenul inițial fiind calculat de către reprezentanții societății până în decembrie 2043.
Totuși, prin precizări ulterioare, compania a solicitat prelungirea contractului până la data de 31 decembrie 2040, „acesta fiind termenul final de amortizare integrală a investițiilor realizate“.
Hotărârea pe care o va pronunța Tribunalul Constanța va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel.
Despre Tomis Marina Management SRL
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 12 mai 2024, Tomis Marina Management SRL are sediul social pe strada Lebedei, din Constanța, se ocupă de activități de servicii anexe transportului pe apă și este controlată de asociații Aterina Global SRL și de Euromarina SRL, fiecare deținând câte 50%.
Ca administrator apare Sürmen Seref.
Tot potrivit Termene.ro, Aterina Global SRL mai apare în Aqualand SRL, Blue Beach SRL, I&C Development SRL și M.M. Reciclyng SRL.
Asta în timp ce Sürmen Seref figurează în Alfabe Construction SRL, Euromarina SRL și Nokta Energy SRL.
În 2022, Tomis Marina Management SRL a declarat zece angajați, profit peste 1,5 milioane de lei și cifra de afaceri peste 5,12 milioane de lei.
Despre Aterina Global SRL
Conform termene.ro, platformă consultată pe 12 mai 2024, Aterina Global SRL a fost înființată în 2019, se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară și are sediul social în Constanța, pe strada Lebedei, nr. 1.
Compania are ca asociați GKL Engineering LTD, cu 99%, din Cipru, și pe Dogaru Nicoleta, cu 1%, din Constanța, care este și administrator.
Pentru anul 2022, Aterina Global SRL a declarat trei angajați, profit peste 1,37 de milioane de lei și cifra de afaceri aproape 27.000 de lei.
Despre Euromarina SRL
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 12 mai 2024, Euromarina SRL a fost înființată în 2007, are sediul social în Constanța, pe strada Lebedei și se ocupă de construcția de ambarcațiuni sportive și de agrement.
Asociați figurează Sürmen Suat (Alfabe Construction SRL), Mehmet Kerim Kalgay (Alfabe Construction SRL), Sürmen Seref (Alfabe Construction SRL, Notka Energy SRL, administrator la Tomis Marina Management SRL), Keçecioglu Hasan Malik (Alfabe Construction SRL, I & C Development SRL) și Mustafa Nihat Demirel (Alfabe Construction SRL, administrator la Alpha Meda Builder SRL).
Euromarina SRL este administrată de Keçecioglu Hasan Malik, Mustafa Nihat Demirel, Sürmen Seref și de Sürmen Suat.
Pentru anul 2022, firma a declarat pierderi peste 7.800 de lei.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Al cui rămâne Portul Tomis Constanța? Tomis Marina Management, contract până în decembrie 2024. Compania cere prelungirea până în 2040
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii