Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Amalia Bellantoni, două procese deschise la Constanța - „Constituția nu este respectată de către Diana Șoșoacă”

ro

18 Oct, 2024 09:51 292 Marime text
Foto Facebook.comAmalia Bellantoni a deschis două procese împotriva Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 14 Constanța, care au ca obiect contestație la legea electorală. Cele două dosare au indicativele 7812/118/2024 și 7811/118/2024, ce au fost înregistrate pe 17 octombrie 2024 la Tribunalul Constanța, cu termen astăzi, 18 octombrie. În fapt, cele două dosare sunt deschise pentru că Amalia Bellantoni contestă legalitatea candidaților SOS, partid condus de Diana Șoșoacă.
 
Amalia Bellantoni a precizat pentru ZIUA de Constanța că aceste candidaturi ale reprezentanților SOS la alegerile de anul acesta sunt, practic, reflexia partidului care instigă la ură și antisemitism.
 

„Am contestat de mai bine de trei luni ilegalitățile partidului SOS, care dă dovadă de antisemitism, instigare la ură. Totodată, am contestat partidul și din punct de vedere fiscal și statutar. Mai mult, nu apare nicăieri scris, în sensul că nu s-a făcut updateurile necesare pentru anul electoral în care ne aflăm, prin faptul că vicepreședintele partidului SOS apare în acte încă Silvestru Șoșoacă. (…) Constituția nu este respectată de către Diana Șoșoacă, nu are cum să fie respectată, iar aici vorbim și de ideea că toți candidații trebuie să îndeplinească aceleași cerințe. Este contra naturii procesul democratic. Am evidențiat ceea ce a dat Curtea Constituțională în sensul deciziei prin care Diana Șoșoacă nu poate candida la alegerile prezidențiale din cauza declarațiilor antisemite și instigatoare la ură”, spune Amalia Bellantoni.

 
 
 
Amalia Bellantoni s-a înscris în SOS România, dar a fost exclusă după alegerile din iunie. După ruperea relațiilor cu Diana Șoșoacă, Bellantoni a acuzat-o de conducere dictatorială a partidului și de comiterea unor nereguli în ce privește finanțele partidului.
 
Judecătorii CCR au invalidat decizia Biroului Electoral Central privind candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Curtea a admis, astfel, două contestaţii privind candidatura Dianei Şoşoacă. Ea acuză că scoaterea sa din cursă s-a făcut „în folosul liderului AUR, George Simion, care are astfel șanse mai mari să intre în turul al doilea, iar Marcel Ciolacu ar avea un adversar mai accesibil în finala prezidențială”.

Citește și

CCR a respins din nou candidatura la alegerile prezidențiale a Dianei Șoșoacă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii