Justiție Constanța Amânare de pronunțare în cazul polițistului suspectat că ar fi dezvăluit radarele de pe Autostrada A2, București – Constanța!
Justiție Constanța: Amânare de pronunțare în cazul polițistului suspectat că ar fi dezvăluit radarele de
12 May, 2024 14:11
ZIUA de Constanta
774
Marime text
Amânare de pronunțare, la Curtea de Apel Constanța, în apelul dosarului în care un polițist din cadrul Brigăzii Autostrăzi este acuzat că ar fi dezvăluit unui apropiat unde sunt radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!
Judecătorii se vor pronunța în prezenta cauză la începutul lunii iunie 2024.
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă!
Amintim că acest dosar a fost soluționat în primă instanță de Tribunalul Constanța, în septembrie 2023, prin condamnarea polițistului la 6 (şase) luni închisoare în sarcina inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (4 acte materiale).
Instanța a amânat aplicarea pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de lângă Tribunalul Constanţa.
Omul legii este acuzat de săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (6 acte materiale), prev. de art. 304 alin. 1 Cpen. cu aplic. art. 35 alin. 1 Cpen.
În fapt, s-a reţinut în sarcina inculpatului că, în calitate de agent şef de poliţie în cadrul Brigăzii Autostrăzi, Biroul de Poliţie Autostrada A2 (BPA2), aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a transmis unei persoane numitului (…) informaţii nepublice, despre care a luat la cunoştinţă datorită atribuţiilor de serviciu, informaţii referitoare la amplasamentul sistemelor radar şi al echipajelor de poliţie de pe Autostrada A2, pentru ca persoana în cauză să nu fie sancţionată pentru depăşirea limilelor de viteză ori pentru încălcarea altor norme care reglementează circulaţia rutieră.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Foto cu rol ilustrativ.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Cetățean nepalez, mort într-un accident la Constanța! Prima condamnare, cu executare. Daune de aproape un sfert de milion de euro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii