Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 30 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța CEC Bank SA contestă o amendă ANPC

ro

30 Sep, 2024 11:10 157 Marime text
Pe rolul Judecătoriei Constanța, a fost înregistrat dosarul 27709/212/2024, care are ca obiect  plângere contravenţională ANPC 1198555.
 
Dosarul a ajuns pe masa magistraților la data de 27.09.2024, pe secția civilă. Obiectul dosarului constă în plângere contravenţională ANPC 1198555, fiind în stadiul de fond.  
 
Parte în dosar este CEC Bank SA, în calitate de petent .
 
Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, nu  fost stabilit termen în dosar.  


 

Consiliul Concurenței a realizat inspecțiile inopinate în sectorul bancar! 

Amintim că, Consiliul Concurenței a realizat inspecțiile inopinate în sectorul bancar!

Inspecțiile inopinate s-au derulat la zece bănci, precum și la Biroul de Credit și la Asociația Română a Băncilor. Băncile inspectate sunt: Alpha Bank Romania SA, CEC Bank S.A., Garanti Bank SA, Raiffeisen Bank România SA, ING Bank NV. Amsterdam sucursala București, Banca Transilvania SA, Banca Comercială Română SA, BRD – Groupe Société Générale SA, Credit Europe Bank (Romania) SA, First Bank SA.

Inspecțiile s-au derulat în cadrul unei noi investigații, privind posibile înțelegeri cu scopul de a limita accesul consumatorilor la produsele și serviciile de creditare pentru persoane fizice,transmite Consiliul Concurenței. 

„Avem deja în derulare o investigație care vizează modul în care băncile calculează indicii de referință ROBOR/ROBID, ce stau la baza stabilirii dobânzilor. De data aceasta ne uităm și la condițiile de acces la credite, suspiciunea fiind că prin modul cum se calculează scorul de credit se blochează accesul unor clienți la credite”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Detalii, AICI 

Consiliul Concurenței a finalizat inspecțiile inopinate în sectorul bancar!
  
 

ANPC a amendat 11 bănci din România

În 2023, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a sancționat 11 bănci din România pentru practici comerciale înșelătoare săvârșite de aceștia cu privire la modul de calcul al ratelor, deoarece consumatorii plăteau preponderent dobândă atunci când rambursau creditul. Băncile au primit amenzi de 550.000 lei și au fost obligate să emită noi grafice de rambursare.
 
Verificările ANPC au vizat modul în care băncile pun în practică contractele de creditare pe termen mediu și lung, cu termen de rambursare de peste 10 ani, către consumatorul-persoană fizică, în lei sau valută, precum și dacă elementele prevăzute în condițiile contractuale respectă drepturile consumatorilor.
 
Cei 11 operatori economici vizați au fost ING Bank; First Bank; Credite Europe Bank; OTP Bank; Alpha Bank; BancaTransilvania; Raiffeisen Bank; BCR; Patria Bank; Unicredit Bank; BRD Groupe Societe Generale.



Citește și:

Firme ConstanțaWater Power Energy SA, linie de credit în valoare de 1.000.000 de euro, accesată de la CEC Bank SA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii