Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Condamnare definitivă pentru polițistul de la Autostrăzi acuzat că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele (MINUTĂ)

ro

13 Jun, 2024 17:00 1594 Marime text
 
 
  • Polițist din cadrul Brigăzii Autostrăzi a fost acuzat că ar fi dezvăluit unde sunt radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!
  • Inițial, Tribunalul Constanța a stabilit în sarcina inculpatului pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare – cu amânarea aplicării pedepsei - pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată.
  • Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care, joi, 13 iunie 2024, a desfiinţat în parte sentinţa penală apelată şi, rejudecând, a decis condamnarea polițistului la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare. Instanța a suspendat sub supraveghere executarea pedepsei închisorii de 1 an şi 6 luni pe durata termenului de supraveghere de 4 ani.
  
 
Joi, 13 iunie 2024, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a polițistului din cadrul Brigăzii Autostrăzi, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice.
 
Polițist din cadrul Brigăzii Autostrăzi a fost acuzat că ar fi dezvăluit unde sunt radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!
 
Inițial, Tribunalul Constanța a stabilit pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare în sarcina inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (4 acte materiale comise la 09.01.2022, 16.01.2022, 20.01.2022 şi 17.02.2022).
 
Instanța a amânat aplicarea pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care, joi, 13 iunie 2024, a desfiinţat în parte sentinţa penală apelată şi, rejudecând, a decis condamnarea polițistului la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare. Instanța a suspendat sub supraveghere executarea pedepsei închisorii de 1 an şi 6 luni pe durata termenului de supraveghere de 4 ani.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă! 
 
MINUTĂ

 

„Solutia pe scurt: 1. În baza art. 421 pct. 2 lit. a CPP, Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța împotriva sentinţei penale nr. 331/04.09.2023 pronunţată de Tribunalul Constanța în dosarul penal nr. 5802/118/2022.
 
Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi, rejudecând: În baza art. 304 alin. 1 CP cu aplicarea art. 35 alin. 1 CP în referire la art. 396 alin. 1 şi alin. 2 CPP, Condamnă pe inculpatul Popescu Florian Laurenţiu pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare.
 
 În baza art. 91 CP – art. 93 CP şi art. 404 alin. 2 CPP, Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei închisorii de 1 an şi 6 luni pe durata termenului de supraveghere de 4 ani, timp în care inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere:
 
a)să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;
 
b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
 
c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
 
d)să comunice schimbarea locului de muncă;
 
e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă,
 
În baza art. 93 alin. 2 şi alin. 3 CP şi art. 404 alin. 2 CPP, Pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului următoarele obligaţii:
 
a) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate;
 
b)să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa, jud. Constanţa, sau în cadrul Complexului Muzeal Ştiinţele Naturii Constanţa, jud. Constanţa,pe o perioadă de 90 de zile.
 
În baza art. 404 alin. 2 CPP, Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod Penal, privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul săvârşirii unei infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege ori a obligaţiilor stabilite de instanţă şi în cazul neîndeplinirii integrale a obligaţiilor civile.
 
Menține celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, în măsura în care nu contravin prezentei decizii.
 
În baza art. 275 alin. 3 CPP, Cheltuielile judiciare avansate de stat în apelul Ministerului Public rămân în sarcina acestuia.
 
2. În baza art. 421 pct. 1 lit. b CPP , Respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul Popescu Florian Laurenţiu împotriva sentinţei penale nr. 331/04.09.2023 pronunţată de Tribunalul Constanța în dosarul penal nr. 5802/118/2022.
 
În baza art. 275 alin. 2 CPP, Obligă apelantul inculpat la plata sumei de 1000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
 
Definitivă.
 
Pronunţată astăzi, 13.06.2024, prin punerea hotărârii la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Dosar DNA
Tribunalul Constanța amână pentru septembrie dosarul lui Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă!

 
Oficial!
Dosarul lui Cristian Radu, primar din Mangalia, s-ar putea întoarce la DNA! S-a constatat „neregularitatea actului de sesizare a instanţei“ (RECHIZITORIU)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii