Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Nou termen în dosarul fostului director al Curții de Conturi Tulcea, acuzat că ar fi lovit secretara!

ro

26 Jun, 2024 10:56 364 Marime text
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.



Miercuri, 26 iunie 2024, la Curtea de Apel Constanța are loc un nou termen - în faza camerei preliminare - în dosarul în care fosta șefă a Curții de Conturi Tulcea, Marcela Stăncioiu, este acuzată de purtare abuzivă.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, ședința de judecată este programată să înceapă după ora 11.00. 

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Tulcea, anul trecut, după ce fosta șefă a Curții de Conturi Tulcea, a fost acuzată că ar fi agresat o secretară, care nu ar fi salutat-o.

Potrivit datelor oficiale, în actul de sesizare a instanței s-a reținut în fapt că, inculpata, „la data de la data de 15.06.2020 în jurul orelor 08.10 când, în timp ce se afla în exerciţiul funcţiunii, în calitate de director în cadrul Curţii de Conturi a României-Camera de Conturi Tulcea, a agresat-o fizic pe numita (...), angajată în funcţia de secretar, în timp ce se aceasta afla în interiorul biroului ei, pe care, după ce i-a reproşat că nu ar fi salutat-o, a lovit-o cu palma peste faţă, a tras-o de păr şi a împins-o violent în perete, lovindu-se astfel cu capul de perete, agresiune în urma căreia a suferit leziuni traumatice cuantificate la numărul de 1 zi de îngrijiri medicale, conform Certificatului medico-legal nr. 212/18.06.2020 emis de S.J.M.L., cu aceeaşi ocazie adresându-i şi expresii jignitoare“.
 
Tot potrivit datelor oficiale, la data de 27.12.2023 persoana vătămată a depus la dosarul cauzei o cerere de introducere în cauză în calitate de persoană responsabilă civilmente a Curţii de Conturi a României. Totodată, a arătat că se constituie parte civilă cu suma de 20.000 euro, despăgubiri morale şi 5580 lei, daune civile.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
Judecătoria Constanța Daniel Rafte rămâne sub control judiciar! MINUTĂ

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii