Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Polițistă agresată în misiune, la Eforie! Prima condamnare

ro

27 Jun, 2024 11:10 1176 Marime text

 
  • Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Judecătoria Constanța s-a pronunțat, în primă instanță, într-un dosar de ultraj, în care o femeie este suspectată că a exercitat acte de violenţă prin bruscarea, smucirea, tragerea de păr și lovirea unei agente de poliție.

Astfel, Judecătoria Constanța a condamnat-o pe inculpată la 2 ani de închisoare cu suspendare, pedeapsa fiind obținută prin contopire, ținând cont și de faptul că aceasta și-a recunoscut faptele, pedeapsa fiind redusă cu un an și patru luni.

Acum dosarul se află la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Conform rechizitoriului, „femeia este suspectată că la data de 12.05.2019, în jurul orei 21:00, în timp ce se afla pe bd. Republicii din Eforie Sud, în zona stației de autobuz, sensul Mangalia-Constanța, și zona parcului, inculpata a participat împreună cu alte persoane la un conflict cu organele de poliție, prin aceea că a încercat să îi împiedice pe agenții de poliție și pe un subofițer jandarm să îl încătușeze pe un bărbat și a exercitat alături de alte persoane acte de violență asupra agentului de poliție, fapte ce au dus la tulburarea ordinii și liniștii publice în zonă”.

Astfel de infracțiuni îndreptate împotriva agenţilor de poliţie nu trebuie tolerate”


În motivarea deciziei de condamnare, Judecătoria Constanța reține, printre altele, că „astfel de infracţiuni îndreptate împotriva agenţilor de poliţie nu trebuie tolerate într-un stat de drept bazat pe respectarea normelor de covnvieţuire socială şi a organelor de aplicare a legii şi necesită aplicarea unor pedepse de natură să asigure prevenirea săvârşirii unor infracţiuni similare de către inculpată ori de alte persoane ce ar putea fi încurajate în lipsa unor măsuri ferme”.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursă documentare: Rejust.ro și portal instanțe de judecată


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și: 
Fonduri europene! Sentință definitivă într-un dosar al DNA Constanța!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii