Justiție Tulcea Șofer condamnat pentru dare de mită!
Justiție Tulcea: Șofer condamnat pentru dare de mită!
19 Feb, 2024 16:04
ZIUA de Constanta
1321
Marime text
Un bărbat din Tulcea s-a ales, zilele trecute, cu 1 an şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției.
Instanța a suspendat executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.
Bărbatul este suspectat că, în 2018, în timpul controlării sale în traficul rutier de către un agent de poliţie din Tulcea, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi oferit şi remis lucrătorului de poliţie o sumă necuvenită de bani (compusă dintr-o bancnotă de 100 lei şi 50 de euro potrivit propriei declaraţii) pentru a-l determina pe acesta să-şi îndeplinească necorespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv ca să nu-l sancţioneze pentru faptul că avea echipat autoturismul cu anvelope necorespunzătoare.
Conform magistraților, pentru a evita aplicarea sancţiunii şi a putea ajunge la destinaţie, inculpatul a purtat o serie de discuţii, atât cu inginerul RAR, cât şi cu agentul de poliţie, căruia i-a oferit suma de 100 lei şi 50 de euro, deşi a fost refuzat, iar apoi i-a remis efectiv banii agentului de poliţie.
După ce agentul de poliţie i-a restituit actele, spunându-i că va fi sancţionat pentru nepurtarea centurii de siguranţă, inculpatul a plecat din locaţia respectivă, fără a fi sancţionat, spun procurorii.
Întregul eveniment a fost filmat cu o cameră video aflată în autospeciala MAI şi cu camera video aflată în autoturismul RAR, dispozitivele de înregistrare fiind plasate în autovehicule în baza mandatului de supraveghere tehnică, fără ştirea agentului de poliţie, se mai arată în actul de sesizare a instanței.
Instanța i-a atras atenţia inculpatului asupra corectei conduite viitoare şi a unor posibile consecinţe de revocare a beneficiului suspendării sub supraveghere şi de executare efectivă în penitenciar a pedepsei principale rezultante de mai sus, urmări la care condamnatul s-ar expune dacă va mai comite infracţiuni, nu va respecta măsurile de supraveghere sau nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.
Judecătorii au confiscat de la inculpat suma de 50 de euro, remisă cu titlu de mită .
Decizia de condamnare nu este una definitivă ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
Foto cu rol ilustrativ.
Sursa text: rejust.ro
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
„Uită-te în ochii mei albaștri că totul o să fie bine!“
Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, explică de ce a fost trimis în judecată Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor! (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii