Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Judecătoria Mangalia Mama Robertei spune că Vlad Pascu are șanse să scape cu pedeapsa minimă sau chiar să fie achitat! (VIDEO)

ro

20 Sep, 2024 12:08 598 Marime text
Mama Robertei Dragomir - sursa foto: ZIUA de Constanța

După încheierea termenului de judecată de astăzi, 20.09.2024, de la Judecătoria Mangalia, în dosarul 2 Mai, mama Robertei Dragomir a făcut declarații în fața presei, referitoare la afirmațiile avocatului Alin Trandafirescu, apărătorul lui Vlad Pascu, conform cărora victimele decedate ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice.
 
Ei veneau de la ziua unui prieten! Serbaseră la Vama Veche ziua unui prieten și normal că au fost în club. Unde să se ducă? Da, m-au deranjat afirmațiile lor pentru că nu mi se pare normal să acuzi pe cineva care merge, nu pe partea carosabilă a drumului, mergeau pe partea cealaltă a drumului. Acolo este o bordură mică pe care se vede că el, în momentul în care i-a lovit, el a trecut peste bordura respectivă. Nu știu de vrea să-i acuze pe ei că sunt vinovați!
 
Întrebată de jurnaliști dacă ar fi vorba despre vreo strategie de reducere a pedepsei, mama Robertei și-a exprimat convingerea că acesta ar fi planul apărătorilor lui Vlad Pascu și atrage atenția că este posibil ca între timp să apară și o lege care ar putea să-l favorizeze pe inculpat:
 
Da, vor să-i reducă din pedeapsă, că deja un an și un pic, un an și o lună deja s-au dus, și când o să-i dea sentința, el va mai avea de executat foarte puțin. (...) Da, vedeți? Sunt amânări peste amânări, poate se dă, între timp, și legea consumului de droguri și se vehiculează că s-ar putea să-i dea și drumul dacă se va aproba. (...) Din moment ce te-ai drogat, nu văd de ce să ai voie să te mai urci la volan! Deci, acesta-i un minim sau în loc să combatem acest flagel, pe care, vedeți că cel puțin de-acum un an, mereu auzi aproape în fiecare zi, de un astfel de accident produs de un șofer care a consumat substanțe”.
 
Mama Robertei a afirmat că nu crede că în acest an se va încheia procesul, din cauza amânărilor, însă, dacă inculpatul va primi pedeapsa minimă, familia va face recurs.


Reamintim că în Dosarul 2 Mai Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
 
În dosarul pe fond, Judecătoria Mangalia a fixat un nou termen în dosarul de fond în care Vlad Pascu este cercetat pentru ucidere din culpă - 20 septembrie 2024, ora 10.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Tatăl lui Sebi, despre avocatul lui Vlad Pascu – „Nu este posibil ca pentru niște bani să-i arunce în mizerie pe acești copii care nu mai sunt” (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii