Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Tribunalul Constanța Începe judecata unui cetățean spaniol, prins cu droguri la un festival din Mamaia!

ro

06 Sep, 2024 11:31 186 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pexels

Un bărbat care a venit să se distreze, anul trecut, în Mamaia, a ajuns în vizorul DIICOT, după ce ar fi încercat să intre la festivalul Sunwaves cu canabis asupra sa. Acesta a fost deferit justiției pe 15 aprilie 2024, de către DIICOT Constanța.
 
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, pe data de 8 august 2024, judecătorii camerei preliminare din cadrul Tribunalului Constanța au dispus începerea urmăririi penale și începerea judecății lui Berenguer Gonzales Daniel, în dosarul cu indicativul 2622/118/2024/a1.
 
MINUTA
 
Soluția pe scurt: Înch nr. 512 :În temeiul art. 346 alin. (1) din Codul de procedură penală, constată competenţa şi legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul emis la data de 11.04.2024, în dosarul de urmărire penală nr. 987/D/P/2023 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Constanţa, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii privind pe inculpatul BERENGUER GONZALES DANIEL, ..., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de de?inere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/ 2000. Cu drept de contestaţie, în termen de 3 zile de la comunicare, potrivit art. 347 alin. (1)din Codul de procedură penală. Pronunţată la data de 08.08.2024, prin punerea la dispoziţie prin mijlocirea grefei, conform art. 405 din Codul de procedură penală.
 
Astăzi, 06.09.2024, un nou termen este programat în dosarul care are ca obiect măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară.

Ce acuzații i se aduc lui Berenguer Gonzales Daniel
 
În actul de sesizare s-a reţinut, în fapt, că la data de 16.09.2023, inculpatul a deținut, fără drept, pentru consum propriu, cantitatea de 3,86 grame canabis sub formă de fragmente vegetale inflorescențe de culoare verde oliv, și un grinder din material plastic, de culoare verde fosforescent, în care se observă urme de materie fiind pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC),  fiind depistat la punctul de control acces în festivalul Sunwaves din stațiunea Mamaia.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Mihai Marius Aurel zis „Pitbull”, cercetat într-un dosar de trafic internațional de droguri, vrea în libertate!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii