Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:23 10 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți angajați au chemat DNA în judecată! Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța. Ce cer funcționarii

ro

10 Jan, 2025 10:54 677 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: ZIUA de Constanța

Mai mulți funcționari au chemat Direcția Națională Anticorupție în judecată, la Tribunalul Constanța, solicitând instanței recalcularea și plata indemnizațiilor!
 
Mai precis, reclamanții au cerut plata indemnizațiilor de încadrare raportat la un indice de valoare sectorială de 605,225 lei + 25% (VRS 756.53), majorare prevăzută de lege şi care nu a fost aplicată de ordonatorii de credite prin raportare la drepturile salaríale deja dobândite, de la data de 01.01.2018 şi în continuare, cu depăşirea plafonării prevăzute de art. 38 alin. 6 din Legea 153/2017, precum şi repararea prejudiciului creat prin neaplicarea dispoziţiilor legale reprezentat de diferenţa salaríala rezultată dintre noua indemnizaţie de încadrare şi indemnizaţia actuală de încadrare începând cu 01.01.2018 şi în continuare, până la plata efectivă a noii indemnizaţii de încadrare (prin obligarea pârâtei la plata, respectiv la alocarea fondurilor necesare plăţii diferenţelor băneşti corespunzătoare), sumă ce va fi actualizată cu indicele de inflaţie şi la care se va aplica dobânda legală penalizatoare, până la data plăţii efective.
 
Iată lista reclamanților:
 
  1. PETROSAN VIOREL         
  2. ROSU MARIUS 
  3. NICOLESCU FELIX ADRIAN           
  4. APOSTOL FLORIN VALENTIN      
  5. MUNTEANU SILVIU       
  6. GRIGORE IULIAN             
  7. STEFU AUGUSTIN           
  8. BRATU ANDREI
  9. ANDREI ANTONIO          
  10. BLINDU VALENTIN          
  11. PANAIT MARIUS DANIEL             
  12. NEACSU DOMNICA
 
Ce a decis Tribunalul Constanța
 
Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, la data de 06.11.2024, Tribunalul a respins cererea de chemare în judecată.
 
MINUTA
 
Tip solutie: Respinge cererea

Solutia pe scurt: Respinge, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României, formulată de reclamanţi, ca inadmisibilă. Respinge excepţia rămânerii fără obiect a cererii de chemare în judecată, invocată de pârâta Direcţia Naţională Anticorupţie. Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune al reclamanţilor, invocată de pârâtă şi constată că a intervenit prescripţia dreptului material al reclamanţilor la acţiune în privinţa drepturilor salariale solicitate prin cererea principală, pentru perioada 01.01.2018-08.04.2021. Respinge în rest cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanţii PETROŞAN VIOREL, ROŞU MARIUS, NICOLESCU FELIX-ADRIAN, APOSTOL FLORIN-VALENTIN, MUNTEANU SILVIU, GRIGORE IULIAN, ŞTEFU AUGUSTIN, BRATU ANDREI, ANDREI ANTONIO, BLÎNDU VALENTIN, PANAIT MARIUS-DANIEL şi NEACŞU DOMNICA în contradictoriu cu pârâta DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE, ca neîntemeiată. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare, în privinţa cererii de sesizare a Curţii Constituţionale a României, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, în privinţa cererii principale de chemare în judecată, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată la data de 06.11.2024, în conformitate cu prevederile art. 402 din CPC sub rezerva art. 396 alin. 2 din CPC raportat la art. 401 alin. 2 teza ultimă din CPC.
Document: Hotarâre  1465/2024  06.11.2024
 
 
Soluția a fost contestată de reclamanți, iar dosarul a fost înregistrat joi, 9 ianuarie 2025, pe Secţia de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța.
 
Deocamdată, nu a fost stabilit termen de judecată.
 



Surse de documentare: Portalul Instanțelor de Judecată și Rejust.ro 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
SAJ Constanța, proces cu firma care a reparat ambulanțele Volkswagen! Ar avea de plată peste 50.000 de euro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii