Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 17 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mandarină” din Constanța, piedica în reînființarea OTV? Dan Diaconescu - „S-a găsit o mână otrăvită care să facă această înscenare împotriva mea” (VIDEO)

ro

16 Sep, 2024 14:59 385 Marime text
Dan Diaconescu - sursa foto: ZIUA de Constanța

„Când veți reveni în televiziune?” a fost întrebarea jurnaliștilor adresată omului de afaceri Dan Diaconescu, după ce acesta a părăsit Judecătoria Constanța, în urma ultimului termen din dosarul aflat pe secția penală a instituției de justiție, în care acesta este acuzat de act sexual cu un minor.
 
Dan Diaconescu a menționat că nu poate oferi detalii despre acuzațiile care i se aduc, precum nici alte chestiuni ce țin de proceduri judiciare, însă a spus că totul este o înscenare menită să împiedice reînființarea OTV.
 
Când se va termina acest dosar și, sperăm, în februarie, la anul, așa cum v-am anunțat, ne vedem la OTV. (...) Ați auzit de cazul Portocală din Prahova? E, o să aflați și de un caz Mandarină din Constanța... N-am voie să vorbesc! Întrebați și voi pe cei din statul român de ce sunt eu singurul om din România, ca să nu zic din Europa, care nu poate să vorbească cu presa. Spuneți și dumneavoastră! De ce să-mi interzică acest lucru? Dar lasă că nu am voie să vorbesc cu presa.
 
Ieri, s-a împlinit un an de când eu trebuia să mă întorc în presă, dar acest lucru nu s-a mai produs pentru faptul că un domn „Mandarină” din Constanța a pus la cale acest plan machiavelic, bineînțeles, cu sprijinul altor cetățeni importanți din țara asta, de a-mi face un nou dosar penal. Legea, într-adevăr, este destul de clară, dar dacă ai un alt dosar penal pe rol, nu mai poate interveni reabilitarea. Neputând să mă reabilitez, anul trecut, nu am putut să mă întorc în presă și, nici măcar, în politică. Reabilitarea intervine, însă, automat pe data de 19 februarie, anul următor, nu mai poate să facă nimic, oricât ar mai inventa, și pe 20 februarie, la ora 20:00, o să vă fac cu mâna la OTV și o să organizez o conferință de presă”, a afirmat Dan Diaconescu.
 
Întrebat dacă are licență pentru noua televiziune, acesta a afirmat: „Avem tot ce ne trebuie!”
 
Sper să vă pot da toate detaliile pe care dumneavoastră le meritați și pe care eu nu pot să vi le dau astăzi”, a spus Dan Diaconescu.
 
Cine este „Mandarină”
 
Cineva mare, dumneavoastră, presa, ar trebui să știți mai bine ce se întâmplă aici, în Constanța mie-mi scriu oamenii la un număr de telefon (...). Oamenii îmi scriu și îmi povestesc diverse lucruri. Nu știu dacă sunt reale sau dimpotrivă, dar sunt alarmante. Sunt foarte multe mesaje de la oameni de rând din Constanța, din Dobrogea, în general, din România, care vorbesc despre abuzurile unor polițiști, unor procurori, care vorbesc despre niște nedreptăți”, a spus omul de afaceri.
 
Întrebat dacă ar fi deranjat pe cineva din Constanța, acesta a infirmat acest lucru.
 
Nu cred că am deranjat pe cineva din Constanța. Am deranjat pe cineva din București, dar s-a găsit o mână otrăvită care să facă această înscenare împotriva mea, să mă blocheze în acest an electoral, să-mi fac și eu televiziunea, să-mi fac și eu pasiunea mea, hobby-ul meu, meseria mea”, a menționat Diaconescu.
 
Referitor la cazul dublei crime, care îl vizează pe „Șacalul”, acesta a precizat că OTV ar fi avut un aport important la soluționarea cazului, afirmând totodată că ar fi putut împiedica cea de-a doua crimă.
 
Păi, la cazul Șacalul, dacă era OTV, nu se mai întâmpla cel puțin... poate se întâmpla doar prima crimă! Restul, nu se mai întâmplau, fiindcă OTV probabil instrumenta acest caz așa cum v-a obișnuit și probabil că ori acel om, acel criminal, dacă el o fi, nu mai făcea alte crime, ori anchetatorii își făceau treaba cum era potrivit. Nu? Că de-aia îi plătim din banii publici”, a spus Dan Diaconescu.
 
Declarațiile complete pot fi urmărite în video de mai jos.


 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Citește și:
Dan Diaconescu a părăsit Judecătoria Constanța „O mare și spectaculoasă răsturnare de situație!”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii