Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:11 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mehmetoglu SRL cere anularea contractului prin care a cumpărat de la Primăria Constanța terenul din zona Cazino Sud, Mamaia! Proces repus pe rol

ro

09 May, 2024 17:00 1220 Marime text
  • „Pârâta Mehmetoglu S.R.L. Constanţa nici măcar nu a declarat apel împotriva soluției de constatare a nulității absolute a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 435/28.02.2007 (...) şi, mai mult, solicită respingerea apelului pârâţilor susţinând că «bunul reprezintă proprietatea publică a Statului Român …care era inalienabil»“, a reținut Curtea de Apel cu privire la terenul vândut de Primăria Constanța.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța redeschid dosarul în care compania privată Mehmetoglu SRL cere anularea contractului prin care a cumpărat de la Primăria Constanța terenul din zona Cazino Sud, din stațiunea Mamaia!
 
Procesul a fost repus pe rol după ce, într-un dosar separat, judecătorii de la două instanțe (Tribunalul Constanța și Curtea de Apel Constanța) au decis deja că terenul trebuie să se întoarcă la Apele Române, pentru că este plajă!
 
În acel proces, nu reprezentanții companiei Mehmetoglu SRL s-au opus deciziei de restituire a terenului către Statul Român, ci reprezentanții municipalității.
 
Dosarul (1026/118/2022) în care Mehmetoglu SRL, la rândul său, a cerut anularea contractului de vânzare-cumpărare a terenului din Mamaia a fost deschis la Tribunalul Constanța încă din 2022, dar a fost suspendat între timp, până la soluționarea definitivă a unui alt proces.
 
Mai exact, este vorba despre dosarul 7474/118/2017, cel în care Apele Române au revendicat terenul în cauză încă din anul 2017.
 
În primă instanță, Tribunalul Constanța a decis în dosarul 7474/118/2017 să admită acțiunea în revendicare formulată de Apele Române și să dispună restituirea terenului în proprietatea Statului Român și în administrarea ANAR-ABADL.
 
Curtea de Apel a menținut această soluție, respingând apelurile declarate de Muncipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local Constanța.
 
În motivarea deciziei de respingere a apelurilor, Curtea de Apel a arătat, printre altele, că Municipiul Constanța și CLC „nu numai că nu au făcut dovada că suprafața revendicată nu are caracteristicile geomorfologice a unei plaje (...), dar din documentația depusă la dosar (...) rezultă explicit că, pe suprafața Cc. 11.890 mp se găsește «nisip»“.

 
În aceeași hotărâre din dosarul 7474/118/2017, Curtea de Apel a mai reținut că „pârâta Mehmetoglu S.R.L. Constanţa nici măcar nu a declarat apel împotriva soluției de constatare a nulității absolute a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 435/28.02.2007 (...) şi, mai mult, solicită respingerea apelului pârâţilor susţinând că «bunul reprezintă proprietatea publică a Statului Român …care era inalienabil»“.
 
În primă instanță, dosarul 7474/118/2017 a fost soluționat, potrivit datelor noastre, de magistratul Adriana Lepădatu, de la Secția I Civilă a Tribunalului Constanța.
 
În apel, dosarul a fost analizat, potrivit datelor noastre, de completul format din magistrații Gabriel Lefter (fost președinte al Curții) și Răzvan Anghel, din cadrul Secției I Civile a Curții de Apel.
 
Detalii pe larg despre procesul în care Apele Române au recâștigat terenul la două instanțe pot fi consultate în articolul


Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)
 
Declarație de abținere
 
Acum, la Tribunalul Constanța figurează ca fiind repus pe rol dosarul cu indicativul 1026/118/2022, în care Mehmetoglu SRL cere anularea contractului de vânzare-cumpărare.
 
În cauză, Tribunalul a admis recent declarația de abținere formulată de magistratul Adriana Lepădatu (căreia îi fusese repartizat aleatoriu cazul), dat fiind că magistratul a fosst președintele completului ce analizase celălalt dosar, vizând revendicarea terenului de către Apele Române.
 
În urma admiterii declarației de abținere a magistratului, dosarul a fost scos de pe rolul completului prezidat de acesta și va fi repartizat aleatoriu unui alt complet de judecată.
 
Următoarea înfățișare în cauză a fost stabilită pentru data de 9 septembrie 2024, după vacanța judecătorească.
 
Oricare va fi decizia pe care o va pronunța în cauză Tribunalul Constanța, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Despre Mehmetoglu SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 9 mai 2024, Mehmetoglu SRL a fost înființată în 1991, are sediul social în Constanța, pe strada Pescarilor, nr. 96 și se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
În 2022, societatea a declarat 0 angajați, pierderi peste 60.000 de lei și cifra de afaceri 0.
 
Mehmetoglu SRL este deținută de Ioan Mădălin Moscu (30%) și Georgiana Andreea Șerban (70%), care este și administrator, ambii fiind copiii Sorinei Gina Hortolomei Moscu, actuală Florina Moscu (potrivit Monitorului Oficial al României, la data de 16 iunie 2021, Sorinei Gina Hortolomei Moscu i-a fost eliberat noul act de identitate, cu numele Florina Moscu).
 
Sorina Gina Hortolomei Moscu, actuală Florina Moscu, figurează ca administrator al Holland Development Group SRL și Mega Development SRL, dar și asociat în Mega Development SRL și Contest SRL.
 
Georgiana Andreea Șerban este asociat în Alremi SRL.
 
Ioan Mădălin Moscu este asociat în Galactica House SRL și Clubo Galactic SRL.
 
Așa cum se arăta în edițiile anterioare, Sorina Gina Hortolomei Moscu și Mehmetoglu SRL au fost deferiți instanței alături de fostul primar Radu Mazăre, de către procurorii DNA Constanța, în aprilie 2015, în legătură cu vânzarea a două terenuri din Mamaia.
 
După o decizie de condamnare, la Tribunalul Constanța, aceasta a fost achitată definitiv, alături de fostul primar, de Curtea de Apel.
 
După achitare, Sorina Gina Hortolomei Moscu a devenit Florina Moscu, în urma schimbării numelui.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, Registrul Comerțului
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii