Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 13 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj de conștientizare al Ministrului Justiției, Alina Gorghiu- „Drogurile nu te fac 'high', ci te aduc 'low'”

ro

13 Sep, 2024 18:02 144 Marime text

Alina Gorghiu , foto: Facebook/Alina Gorghiu Ministrul Justiției, Alina Gorghiu a vizitat Penitenciarul Jilava, azi, 13 sepetembrie 2024, unde a întâlnit mulți deținuți ale căror vieți au fost distruse de consumul de droguri. În timpul vizitei, a stat de vorbă cu doi dintre aceștia și a realizat impactul devastator al dependenței de substanțe.

În spatele fiecărei vieți afectate, se află și familii care suferă.

Toleranță zero! Legiuitorul asta a vrut să transmită prin textul de lege prin care a incriminat conducerea sub influența substanțelor psihoactive.- transmite ministrul. 


Iată postarea de pe pagina de socializare a Alinei Gorghiu:

Astăzi, am fost la penitenciarul Jilava.

Am văzut aici mulți, prea mulți deținuți cu o viață distrusă din cauza drogurilor. Cu doi am stat astăzi de vorbă. Iar în spatele lor, sunt familii afectate. Dragii mei, drogurile nu te fac “high”, ci te aduc “low”. Așa și cu condusul.

Nu este de acceptat ideea de praguri când vine vorba de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. Un om la volan care a consumat substanțe este un pericol.

Toleranță zero! Legiuitorul asta a vrut să transmită prin textul de lege prin care a incriminat conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Eu și colegii mei liberali am adus anul acesta 3 legi pentru a proteja tinerii de droguri: legea prin care traficanții de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare, cea a înființării ”Registrului traficanților” și cea a înființării a 8 centre regionale pentru tratarea consumatorilor.

Mulțumesc directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dan Halchin și directorului penitenciarului Jilava, Cristina Teoroc.

 



Citește și:

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, anunță că proxenetul Florin Oprea, zis „Rață” a fost adus în țară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii