Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 21 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, anunță că proxenetul Florin Oprea, zis „Rață” a fost adus în țară

ro

21 Aug, 2024 13:10 209 Marime text
Alina Gorghiu, ministrul Justiției/ Sursa foto: Facebook




 
  • Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, spune că a fost adus în țară Florin Oprea, zis „Rață”, un proxenet condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare. De la el s-au confiscat peste 860.000 de lei, iar Ministerul Justiției acordă vouchere victimelor infracțiunilor.

Proxenetul Florin Oprea, zis „Rață” a fost adus marți seara din Marea Britanie și o să stea în următorii ani într-un penitenciar din România, potrivit unui anunț al ministrului Justiției, Alina Gorghiu, pe pagina sa de facebook.

El are o condamnare de 5 ani și 4 luni închisoare pentru proxenetism și spălare de bani.

„I-au fost confiscați peste 860.000 de lei obținuți din activități ilegale și o parte din această sumă o să ajungă la victimele infracțiunilor. Noi la Ministerul Justiției avem încă 299 de vouchere în cuantum fiecare de maxim 18.500 de lei pentru aceste victime ale infracțiunilor”, spune Alina Gorghiu.

Gorghiu adaugă că este foarte important să se vorbească despre recuperarea prejudiciului la fel de mult ca despre pedepsirea infractorului, pentru că o parte din banii confiscați ajung prin vouchere la victime.

Citește și
Prima compensație financiară sub forma unui voucher Alina Gorghiu- „Primul voucher a ajuns astăzi în mâinile victimei unei infracțiuni de agresiune sexuală“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii