Mii de metri pătrați din Mamaia, vizați de un proces cu municipalitatea! Curtea de Apel a stabilit taxa de timbru
Mii de metri pătrați din Mamaia, vizați de un proces cu municipalitatea! Curtea de Apel a stabilit taxa de timbru
17 Nov, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
1149
Marime text
- Bunurile urmează să fie vândute către societățile Horest-Lido Mar SRL și Rocris SRL, „în indiviziune, la prețul de 920.357 de lei, cu plata prețului în rate, pe durata a trei ani“, conform deciziei Tribunalului Constanța.
Concret, este vorba despre o suprafață totală de 3.500 de metri pătrați de teren aferentă activelor Hotel Lido și Restaurant Lido din Mamaia.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, bunurile urmează să fie vândute către societățile Horest-Lido Mar SRL și Rocris SRL, „în indiviziune, la prețul de 920.357 de lei, cu plata prețului în rate, pe durata a trei ani“, conform deciziei Tribunalului Constanța.
Dosarul are indicativul 3318/118/2018 , părți fiind societățile private Horest Lido-Mar SRL și Rocris SRL, în calitate de intimați reclamanți și, respectiv, Municipiul Constanța prin Primar, în calitate de apelant pârât.
Municipalitatea a declarat apel împotriva acestei hotărâri, iar Curtea de Apel a fixat acum taxa de timbru datorată de către municipalitate la valoarea de 6.404,28 de lei.
De asemenea, judecătorii Curții au dispus „citarea apelantei (nr., Municipiul Constanța prin Primar) cu menţiunea achitării taxei de timbru până la termenul de judecată următor sub sancţiunea anulării apelului. Cu drept la cerere de reexaminare în termen de 3 zile şi drept de formulare a cererii de ajutor public judiciar în termen de 5 zile - de la data comunicării taxei datorate“.
Pprocesul se va relua pe data de 7 februarie 2024, de la ora 9.00, dată la care vor fi puse în discuțiile probele solicitate de părți în dosar.
În primă instanță, dosarul a fost soluționat în luna aprilie 2023 de către judecătorii Tribunalului Constanța, care au admis cererea și au obligat municipalitatea să vândă terenurile din Mamaia societăților reclamante.
În Hotărârea 364/2023 favorabilă celor două societăți comerciale, care a fost ulterior atacată, judecătorii au arătat printre altele, că municipalitatea „recunoaşte faptul că, în conformitate cu procedura de vânzare valabilă la nivelul anului 2004, pentru activele solicitate, au fost parcurse etapele premergătoare vânzării, fiind stabilit inclusiv preţul de vânzare, procedura de vânzare nefiind finalizată prin încheierea unor contracte de vânzare întrucât reclamantele (nr., societățile comerciale) nu au dat curs invitaţiilor transmise telefonic, de participare la şedinţele organizate de pârâtă în vederea negocierii preţului de vânzare“.
Totuși, judecătorii au spus că „pârâta (nr., Municipiul Constanța prin Primar) nu a făcut dovada unor atare invitaţii telefonice, or, ulterior înregistrării cererii de cumpărare nr. 88024/10.07.2003, incumba pârâtei obligaţia parcurgerii etapelor administrative prealabile şi a încunoştiinţării reclamantelor despre stadiul soluţionării cererii formulate“.
„Nefiind făcută dovada demersurilor de asigurare a participării reclamantelor la şedinţele de negociere a preţului de vânzare, apreciază tribunalul că aceasta se află în culpă pentru nerespectarea obligaţiilor administrative prealabile care îi incumbau“, au spus judecătorii.
Rămâne de văzut dacă municipalitatea va achita taxa de timbru stabilită de Curtea de Apel.
Despre Horest Lido-Mar SRL
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 9 noiembrie 2023, Horest Lido-Mar a fost înființată în 1993, are sediul social în Mamaia, Hotel Lido și se ocupă de hoteluri și alte facilități de cazare similare.
Asociat unic și administrator figurează Georgeta Marinescu.
În 2022, societatea nu figurează cu angajați, profitul a depășit 540.000 de lei, iar cifra de afaceri a fost 2,78 de milioane de lei.
Despre Rocris SRL
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 9 noiembrie 2023, Rocris SRL a fost înființată în 1991, are sediul social în Mamaia, Restaurant Lido și se ocupă de restaurante.
Asociat unic și administrator este Rodica Flaut.
În 2022, firma a declarat un angajat, profit peste 80.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 170.000 de lei.
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Teren în Faleză Nord, pe strada Ion Rațiu, revendicat de Apele Române! Decizia luată de Curtea de Apel (MINUTA)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii