Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, referitor la abuzuri asupra unor minori „ Avem instrumente pentru combaterea unor astfel de fapte, însă efortul trebuie să fie unul conjugat”

ro

23 Jul, 2024 21:54 165 Marime text
Sursa foto:Facebook/ Alina Gorghiu






În urma recentelor abuzuri asupra unor minori, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, declară că avem instrumente pentru combaterea unor astfel de fapte, însă efortul trebuie să fie unul conjugat: familie, școală, instituții, societate.
 
 

„Două subiecte de presă care au șocat opinia publică, în mai puțin de patru zile!
 
Un bărbat, cunoscut ca „antrenorul de genii”, a fost prins sâmbătă în flagrant, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor.
 
Astăzi, Directorul Casei de Cultură a Studenților din Pitești, a fost reţinut de poliţişti fiind acuzat că a întreţinut relații sexuale, timp de câteva luni, cu o fată de 16 ani care frecventa cursurile instituției respective. Sunt acuzații de infacțiuni grave produse asupra minorilor! Și cel mai trist este că acuzații sunt dintre cei implicați în actul educațional. Exact persoanele care au o influență foarte mare în creionarea și îndrumarea destinelor copiilor și tinerilor. Și nimic nu poate fi mai crud, mai abject decât a folosi acea influență, autoritate în scopul manipulării minorilor”, a afirmat Alina Gorgiu, într-o postare pe Facebook.

 
 
 Aceasta susține că asemenea comportamente nu au ce căuta în mediul educational și că legea care a declarat ca imprescriptibile infracțiunile de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetismul, agresiunea sexuală, sclavia și tortura este în vigoare.
   .
 

„Astfel de personaje, de comportamente nu au ce căuta în mediul educațional.
Legea pe care am inițiat-o și care a declarat ca imprescriptibile infracțiunile de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetismul, agresiunea sexuală, sclavia și tortura este în vigoare.

Avem și Legea prin care orice act sexual al unui major cu un minor sub 16 ani este viol, adoptată la finalul lunii iunie 2023. Ca ministră a justiției, am sprijinit îmbunătățirea ei după ce unele chestiuni trebuiau clarificate”, mai adaugă ministrul Justiției.

 
Conform Alinei Gorghiu, mecanismul voucherelor pentru victimele infracțiunilor, inclusiv cele de viol, este operațional. Victimele pot primi în limita a 18.500 de lei pentru nevoi urgente: cazare, hrană, transport, medicamente.
 

„Avem instrumente pentru combaterea unor astfel de fapte, însă efortul trebuie să fie unul conjugat: familie, școală, instituții, societate. Iar victima să aibă curajul să scoată la lumina astfel de fapte.

Răspunderea este a tuturor pentru a crește generații tinere în siguranță, departe de comportamente care ies din tiparul normalității. Iar atunci când se confirmă faptele grave, autorii trebuie izolați și pedepsiți.”, conchide Gorghiu.
 

 
 
 
 
Citește și
Cazul copilului de 14 ani, abuzat de „antrenorul de genii“! De ce ar fi fost clasate plângerile anterioare ale părinților 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii