Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanța, obligat și de Curtea de Apel să vândă mii de metri pătrați în Mamaia (MINUTA)

ro

31 May, 2024 17:00 6339 Marime text
Stațiunea Mamaia, plaja. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Bunurile urmează să fie vândute către societățile Horest-Lido Mar SRL și Rocris SRL, „în indiviziune, la prețul de 920.357 de lei, cu plata prețului în rate, pe durata a trei ani“.
Municipiul Constanța prin Primar a pierdut și la Curtea de Apel procesul în care a fost obligat de judecători să vândă o suprafață de mii de metri pătrați în Mamaia!
 
Este vorba despre circa 3.500 mp de teren, suprafață aferentă activelor Hotel Lido și Restaurant Lido, din Mamaia, terenul urmând să fie vândut către societățile Horest Lido Mar SRL și Rocris SRL.
 
Curtea de Apel Constanța a respins apelul declarat de Municipiul Constanța prin Primar și a menținut astfel prima deciziei, pronunțată în cauză de Tribunal.
 
Astfel, bunurile urmează să fie vândute către societățile Horest-Lido Mar SRL și Rocris SRL, „în indiviziune, la prețul de 920.357 de lei, cu plata prețului în rate, pe durata a trei ani“.
 
Decizia Curții a fost luată în dosarul cu indicativul 3318/118/2018, în care părți sunt societățile private Horest Lido-Mar SRL și Rocris SRL, în calitate de intimați reclamanți și, respectiv, Municipiul Constanța prin Primar, în calitate de apelant pârât.
 
După judecarea apelului Primăriei Constanța, magistrații de la Curte au decis că acesta este nefondat și l-au respins ca atare.
 
Iată minuta Hotărârii 141/2024 a Curții de Apel:
 
„Respinge excepția decăderii din dreptul de a completa motivele de apel din perspectiva tardivității invocării excepției prescripției dreptului la acțiune.

Respinge ca nefondată excepția prescripției dreptului la acțiune invocată de către apelanta pârâtă.
Respinge ca nefondat apelul formulat împotriva încheierii din data de 04.12.2018 și sentinței civile nr 364/04.04.2023.
Obligă apelanta să plătească intimatelor 7140 lei cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat.
Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare, recursul se depune la Curtea de Apel Constanța“
 
Acum, municipalitatea are la dispoziție 30 de zile de la primirea hotărârii motivate pentru a declara recurs.
 
Potrivit datelor noastre, la Curtea de Apel, dosarul s-a aflat în atenția completului format din magistrații Oana Damian și Laura Elena Suliman, din cadrul Secției a II-a Civile a instanței.
 

În primă instanță, dosarul a fost soluționat în luna aprilie 2023 de către judecătorii Tribunalului Constanța, care au admis admis cererea și au obligat municipalitatea să vândă terenurile din Mamaia societăților reclamante.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Alina Elena Marin, din cadrul Secției a II-a Civile a instanței.
 
În Hotărârea 364/2023 a Tribunalului, reconfirmată acum de Curtea de Apel, judecătorii au arătat printre altele, că municipalitatea „recunoaşte faptul că, în conformitate cu procedura de vânzare valabilă la nivelul anului 2004, pentru activele solicitate, au fost parcurse etapele premergătoare vânzării, fiind stabilit inclusiv preţul de vânzare, procedura de vânzare nefiind finalizată prin încheierea unor contracte de vânzare întrucât reclamantele (nr., societățile comerciale) nu au dat curs invitaţiilor transmise telefonic, de participare la şedinţele organizate de pârâtă în vederea negocierii preţului de vânzare“.
 
În acest context, rămâne de văzut dacă municipalitatea va declara recurs după primirea hotărârii motivate, situație în care dosarul va fi trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Despre Horest Lido-Mar SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată 31 mai 2024, Horest Lido-Mar SRL a fost înființată în 1993, are sediul social în Mamaia, Hotel Lido și se ocupă de hoteluri și alte facilități de cazare similare.
 
Asociat unic și administrator figurează Georgeta Marinescu.
 
În 2023, societatea a declarat 15 angajați, profitul a depășit 390.000 de lei, iar cifra de afaceri a fost 2,86 de milioane de lei.
 
Despre Rocris SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 31 mai 2024, Rocris SRL a fost înființată în 1991, are sediul social în Mamaia, Restaurant Lido și se ocupă de restaurante.
 
Asociat unic și administrator este Rodica Flaut.
 
În 2022, firma a declarat un angajat, profit peste 80.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 170.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Recursul Primarului Constanței legat de Certificatul de urbanism pentru Le Rose del Lago, pe rolul Curții de Apel
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii