Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul Național de Artă Contemporană al României, la judecată cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, pentru informații de interes public

ro

08 Aug, 2024 17:00 467 Marime text
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
  • Dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în cauză.
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a fost chemat în judecată de Muzeul Național de Artă Contemporană al României, într-un litigiu vizând comunicarea informațiilor de interes public.
 
Dosarul a fost înregistrat marți, 7 august 2024, pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, unde a primit indicativul 5295/118/2024
 
Părți în cauză sunt Muzeul Național de Artă Contemporană al României, în calitate de reclamant și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în calitate de pârât.
 
Sursa foto: Portalul Instanțelor de Judecată

Obiectul dosarului este reprezentat, potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, de o cerere de comunicare a unor informații de interes public, procesul fiind deschis în temeiul Legii 544/2001.
 
Mai exact, este vorba despre anumite informații pe care Muzeul de Artă Contemporană le-ar fi solicitat de la MINA Constanța, apreciind că sunt de interes public.
 
Dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în cauză.
 
Hotărârea pe care o va pronunța Tribunalul Constanța la finalul procesului va putea fi ulterior atacată în recurs, la instanța de control judiciar, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
MINA Constanța caută firmă care să repare acoperișul Casei „Mixindril” din cadrul complexului muzeal Histria (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii