Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava Henia, pavilion România, reținută în Portul Constanța! (MINUTA)

ro

19 Jul, 2024 13:32 239 Marime text
Portul Constanța - Autoritatea Navală Română
  • Hotărârea instanței poate fi atacată în apel, caz în care dosarul va ajunge pe rolul Curții de Apel Constanța.
Nava Henia, sub pavilion România, a fost reținută în Portul Constanța, printr-o decizie de ieri, 18 iulie 2024, a Tribunalului Constanța.
 
Judecătorii Secției a II-a Civile au admis cererea formulată de compania ucraineană Private Joint – Stock  Insurance Company USG, în contradictoriu cu Bluenoise SRL (proprietara navei) și au dispus reținerea vasului până la soluționarea dosarului  ce are va obiect sechestrul asupra navei.
 
Decizia de reținere a fost luată de Tribunalul Constanța în dosarul 4853/118/2024, în care părți sunt compania ucraineană Private Joint – Stock  Insurance Company USG, în calitate de reclamant și Bluenoise SRL, în calitate de pârât.
 
Hotărârea instanței poate fi atacată în apel, caz în care dosarul va ajunge pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Iată minuta Hotărârii 824/2024 a Tribunalului Constana:
 
„HOTĂRĂŞTE Admite cererea formulată de reclamanta Private Joint – Stock Company Insurance Company USG în contradictoriu cu pârâta Bluenoise SRL. Dispune reţinerea în Portul Constanţa a navei Henia, sub pavilion România, identificată cu IMO 02313659, proprietatea pârâtei Bluenoise SRL, până la soluţionarea dosarului nr. 4852/118/2024 al Tribunalului Constanţa, având ca obiect sechestru asigurător navă.
Executorie.
Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare.
Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa, sub sancţiunea nulităţii“
 
Sursa foto: Portalul Instanțelor de Judecată

Astfel, tot pe rolul Tribunalului se mai află și dosarele 4852/118/2024 (obiect sechestru asigurător asupra navei, Bluenoise SRL pârât, termen 9 august 2024) și 4851/118/2024 (pretenții, Private Joint – Stock  Insurance Company USG, reclamant, în contradictoriu cu Bluenoise SRL, pârât – termenul nu s-a fixat încă).
 
În cazul în care se va declara apel împotriva deciziei de reținere a navei, hotărârea finală va fi luată de Curtea de Apel Constanța.
 
Despre Bluenoise SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 19 iulie 2024, Bluenoise SRL a fot înființată în 2012, are sediul social în Liești, județul Galați și se ocupă de transportul de marfă pe căi navigabile interioare.
 
Asociați figurează Cristian Andrei Neculai și Cosmin Valeriu Trifan, primul fiind și administratorul societății.
 
Numele lui Cosmin Valeriu Trifan se leagă și de Entech SRL, C&C Prevent SRL, Vioalex Roxanda SRL, Neoenerg SRL, Ferplast SRL (administrator).
 
În 2023, Bluenoise SRL a declarat șapte angajați, profit peste 1,5 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 2,23 de milioane de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Nava Gulf Petroleum 4, sub pavilion Liberia, reținută în Portul Constanța!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii