„Nimeni nu încercase revendicarea acestuia“ Teren din Faleză Nord, revendicat în instanță de ABADL. Dosarul, analizat astăzi la Tribunalul Constanța
„Nimeni nu încercase revendicarea acestuia“: Teren din Faleză Nord, revendicat în instanță de ABADL. Dosarul,
14 Dec, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
1924
Marime text
- Este vorba despre o suprafață de peste 2.500 mp, situată pe strada Unirii, deținută în prezent de Total Financial Consulting SRL.
- Terenul a fost revendicat în instanță de Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.
- Cazul are indicativul 4192/303/2020 și va fi analizat de la ora 10.30.
- Legat de acest teren, pe 25 iunie 2020, Bogdan Bola, directorul ABADL, preciza că „nimeni nu încercase revendicarea acestuia“.
Unul dintre terenurile retrocedate din Constanța, zona Faleză Nord, se va afla astăzi, 14 decembrie 2020, în atenția Tribunalului Constanța.
Este vorba despre o suprafață de peste 2.500 mp, situată pe strada Unirii, deținută în prezent de Total Financial Consulting SRL și revendicată de Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.
Cazul are indicativul 4192/303/2020 și, spus pe scurt, reprezentanții ANAR prin ABADL le-au solicitat judecătorilor să dispună „restituirea imobilului teren - faleza litoralului românesc, în suprafață de 2.645 mp liber de construcții situat în localitatea Constanța, (...), județul Constanța, lot 1/1 și lot 2/1 în patrimoniul public al Statului Român și în administrarea ANAR – ABADL“.
„Imobilul (...) reprezintă faleza litoralului românesc“
Legat de această suprafață, la data de 25 iunie 2020, Bogdan Bola, directorul ABADL, scria pe pagina sa de Facebook că „terenul face parte din celebrul dosar al retrocedărilor, însă, până acum, nimeni nu încercase revendicarea acestuia“.
Conform sursei citate, „(...) imobilul identificat cu nr. cadastral 249702, în suprafață de 2645 mp, situat în loc. Constanța, str. Unirii nr. (...), Jud. Constanța, reprezintă faleza litoralului românesc, bun aflat în domeniul public al statului și în administrarea Administrația Națională Apele Române prin ABADL. Sau mă rog, ar fi trebuit să fie în proprietatea statului.....“.
Pentru a reveni la procesul ce se va desfășura astăzi la Tribunalul Constanța, ANAR a mai arătat că „din cunoștințele reclamantei, actualmente suprafață de 2.645 mp reprezentând faleza litoralului românesc aferenta loc. Constanța se afla în posesia lui Total Financial Consulting SRL, care a intabulat în favoarea sa dreptul de proprietate asupra suprafeței de teren de 2.645 mp, reprezentând faleza litoralului românesc“, potrivit www.rolii.ro.
Cererea, formulată „numai pe baza unor presupuneri“
În replică, reprezentanții firmei Total Financial Consulting în proces au invocat excepția lipsei calității procesual active a ANAR și au argumentat în acest sens că numai Statul Român ar fi putut promova o astfel de acțiune în instanță, potrivit legii, în calitate de proprietar, ANAR având doar un drept de administrare asupra falezei și a plajelor.
Au mai spus afaceriștii, prin avocații lor, că Apele Române ar fi formulat cererea de chemare în judecată „numai pe baza unor presupuneri, fără prezentarea unor hărți/planuri cadastrale din care să reiasă limitele de proprietate“.
În acest sens, reprezentanții Total Financial Consulting au solicitat „respingerea cererii reclamantului ca netemeinică și nefondată, precum și obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecată“.
Procesul se va desfășura astăzi, de la ora 10.30, la Secția civilă a Tribunalului Constanța.
„Cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii“
Potrivit Registrului Comerțului, societatea Total Financial Consulting are un capital social subscris de 2.000 de lei, iar asociați sunt italienii Andrea Piccin, cu 20%, și Maurizio Piccin, ce deține 80%, acesta fiind și administratorul cu puteri depline.
Activitatea principală a Total Financial Consulting este reprezentată de „cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii“.
În anul 2017, societatea a avut o pierdere netă de 29.921 de lei, zero salariați și zero cifra de afaceri.
În 2018, firma a înregistrat un profit de 668.995 de lei, cu doi salariați și o cifră de afaceri netă de 12.861 de lei.
În 2019, pierderea netă a fost de 281.725 de lei, numărul salariaților a fost în continuare doi, iar cifra de afaceri a fost 0.
La rândul său, numele lui Maurizio Piccin se leagă și de societatea Alcor Merchant SRL, care face demersuri pentru supraetajarea unui bloc de locuințe colective, de la S+P+10E la S+P+13E, pe strada Unirii nr. 108A.
Ca un ultim aspect, indiferent ce decizie va pronunța în cauză Tribunalul Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
Citește și:
„Războiul“ pentru Faleză Nord:
Dezvoltator italian, dat în judecată de Apele Române pentru terenul deținut pe o faleză din Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii