Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul șef al Parchetului Judecătoriei Hârșova, stabilit de CSM cu unanimitate! Delegarea intră de mâine în vigoare

ro

06 Aug, 2024 17:00 434 Marime text
Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Magistratul Vasile Cristian Daniel Iftinchi a fost și procuror al DNA Constanța, până în anul 2013, când a optat pentru Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, iar apoi pentru DIICOT Tulcea.
Magistratul Vasile Cristian Daniel Iftinchi, fost procuror DIICOT Tulcea, fost procuror DNA Constanța (până în 2013) și propus recent din nou pentru Serviciul Anticorupție de la malul mării preia de mâine, 7 august 2024, cu delegație, conducerea Parchetului Judecătoriei Hârșova.
 
Decizia delegării magistratului Vasile Cristian Daniel Iftinchi în funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova a fost luată astăzi, 6 august 2024, de către Consiliul Superior al Magistraturii.
 
Hotărârea a fost luată cu unanimitate în cadrul ședinței Secției pentru Procurori a CSM, iar delegarea este valabilă în perioada 7 august 2024 – 30 septembrie 2024, până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, în condițiile legii.
 
Funcția de prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Hârșova a fost recent scoasă la concurs de către CSM.
 
Magistratul Vasile Cristian Daniel Iftinchi își desfășoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia din iunie 2023, după revenirea de la DIICOT Tulcea.
 
De asemenea, magistratul a fost și procuror al DNA Constanța, până în anul 2013, când a optat pentru Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, iar apoi pentru DIICOT Tulcea.
 
La momentul preluării conducerii DNA Constanța de către magistratul Mihai Alexandru Stanciu, procurorul Vasile Cristian Daniel Iftinchi a fost propus, la rândul său, pentru a reveni în cadrul Serviciului Anticorupție de la malul mării, dar propunerea nu s-a concretizat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
CSM stabilește noul șef al Parchetului Judecătoriei Hârșova! Magistratul fusese propus să lucreze la DNA Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii