Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:48 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din București contestă o licitație a Canalelor Navigabile la Curtea de Apel Constanța. Când se va pronunța instanța

ro

23 Jan, 2025 17:00 211 Marime text
Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile. Foto: ZIUA de Constanța
  • Dosarul 28/36/2025 a fost înregistrat pe 22 ianuarie a.c., se află pe stadiul de fond, iar magistrații Curții se vor pronunța asupra litigiului în 10 februarie 2025
  • Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a organizat în data de 8 aprilie 2024 o licitație deschisă pentru atribuirea contractului „Supervizarea proiectării și execuției pentru obiectivul de investiții: retehnologizare ecluza Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației”
  • Autoritatea contractantă a anunțat rezultat procedurii de atribuire în comunicarea emisă sub nr. 26269 din data de 11.11.2024, câștigătoare fiind desemnată asocierea de firme CMC Creativ Construct SRL și K-Box Construction Design SRL
 
Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA și CMC Creativ Construct SRL au fost reclamate la Curtea de Apel Constanța de TPF Inginerie SRL, într-un proces care care ca obiect „litigiu privind achiziţiile publice Plângere - Decizia CNSC nr. 3655/C8/4066/23.12.2024”.
 
Dosarul 28/36/2025 a fost înregistrat pe 22 ianuarie a.c., se află pe stadiul de fond, iar magistrații Curții se vor pronunța asupra litigiului în 10 februarie 2025.


 
De la ce a pornit totul
 
Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a organizat în data de 8 aprilie 2024 o licitație deschisă pentru atribuirea contractului „Supervizarea proiectării și execuției pentru obiectivul de investiții: retehnologizare ecluza Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației”.
 
Valoarea estimată a contractului este de 7.258.050 lei, echivalentul a aproximativ 1,5 milioane euro la cursul actual.
 
La licitație au participat firmele: TPF Inginerie SRL, CMC Creativ Construct (ofertant lider) și K-Box Construction Design, Amfora Construct Promanagement (ofertant lider) și AE Dozoring, Ghallard Sys SRL (ofertant lider) și Secunet Project SRL, Safege SAS (ofertant lider) și Triton Invest Advisors.
 

Autoritatea contractantă a anunțat rezultat procedurii de atribuire în comunicarea emisă sub nr. 26269 din data de 11.11.2024, câștigătoare fiind desemnată asocierea de firme CMC Creativ Construct SRL și K-Box Construction Design SRL.
 
Nemulțumită de acest aspect, TPF Inginerie SRL a contestat rezultatul licitației la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.
 
CNSC a adoptat decizia nr.3655/C8/4066 la contestația formulată de către TPF Inginerie SRL, cu sediul în București, împotriva raportului procedurii nr.26261/11.11.2024, emis de către Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța, în cadrul procedurii de licitație deschisă, organizată în vederea atribuirii contractului, având ca obiect „Supervizarea proiectării și execuției pentru obiectivul de investiții: retehnologizare ecluza Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației”.
 
Firma contestatară a solicitat: anularea rezultatului procedurii de atribuire conținut în comunicarea emisă sub nr. 26269 din data de 11.11.2024; anularea raportului procedurii încheiat sub nr. 26261/11.11.2024, a actelor care au stat la baza emiterii acestuia, precum și a tuturor actelor subsecvente care stau la baza acordării discreționare a pontajului tehnic pentru factorul de evaluare și declarării ofertei depuse de asocierea CMC Creativ Construct SRL și K-Box Construction Design SRL ca câștigătoare a procedurii; obligarea autorității contractante la reevaluarea propunerilor tehnice aferente tuturor ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire și respectiv, aplicarea factorului de evaluare „Abordarea tehnică de prestare a serviciilor" conform algoritmului de punctare și constatările efective ale comisiei de evaluare.
 
Prin adresa nr. 177/25.11.2024, înregistrată la CNSC cu nr. 76033/ 26.11.2024, asocierea CMC Creativ Construct SRL și K-Box Construction Design SRL, prin lider de asociere CMC Creativ Construct SRL, cu sediul în Constanța, a formulat cerere de intervenție voluntară, prin care a solicitat: respingerea ca tardivă, respectiv nefondată a contestației formulată de TPF ce formează obiectul dosarului CNSC nr. 4066/2024; menținerea ca temeinic și legal a raportului procedurii emis de entitatea contractantă cu nr. 26261/11.11.2024 și actele subsecvente, prin care oferta asocierii a fost desemnată drept câștigătoare a procedurii.

 
Contestația și cererea de intervenție au fost soluționate împreună, având în vedere dispozițiile art. 66 alin. (1), art. 67 alin. (1) și art. 123 alin. (1) C. procedură civilă.
 
Pentru aceste motive, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a respins contestația formulată formulată de către TPF Inginerie SRL, în contradictoriu cu Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța și admite cererea de intervenție formulată de CMC Creative Construct SRL.
 
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți.
 
Despre TPF Inginerie SRL
 
Conform termene.ro, TPF Inginerie SRL are sediul social în sectorul 5 din București, se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea și funcționează din 2010.
 
În 2023, firma a înregistrat aproximativ 70 de milioane de lei cifră de afaceri, aproape șase milioane de lei profit și un număr de 100 de angajați.
 
Asociatul TPF Inginerie SRL este TPF SA din Belgia.
 
Administratorii societății sunt portughezul Castro Fernandes dos Santos Jose Manuel, românul Constantinescu Marian Ion și belgianul Spitaels Thomas Francois.
 
Conform termene.ro, TPF Inginerie SRL are 44 de achiziții directe și 101 licitații adjudecate.
 
Despre CMC Creativ Construct SRL
 
Potrivit termene.ro, CMC Creativ Construct SRL are sediul social pe bulevardul Mamaia nr. 100A din Constanța, există pe piață din anul 2015 și obiectul de activitate este „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.
 
Asociatul unic al CMC Creativ Construct SRL este Florentina Ciobanu și administratorul este Gheorghe Ciobanu.
 
Firma a avut în 2023 o cifră de afaceri de peste două milioane de lei, un profit de peste 1,6 milioane de lei și patru angajați.
 
Societatea a câștigat 16 cumpărări directe cu entități contractante precum: Consiliul Local Castelu, Primăria Tuzla, Primăria Ostrov, Primăria Lumina, CERONAV etc.
 
Despre K-Box Construction Design SRL
 
Potrivit termene.ro, societatea are sediul social în București, sectorul 1, funcționează din anul 2011, iar obiectul de activitate este „activități de arhitectură”.
 
K-Box Construction Design SRL a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri egală cu 24.341.481 lei, un profit egal cu 1.115.434 lei și cu 62 de angajați.
 
Firma Kapraras Holding SRL este asociatul și administratorul K-Box Construction Design SRL.
 
K-Box Construction Design SRL are 17 cumpărări directe și 65 de licitații câștigate.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Licitația organizată de CN ACN SA Constanța pentru retehnologizarea ecluzei Năvodari, în atenția CNSC. Ce decizii au fost dictate? (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii