Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă amânare în Dosarul 2 Mai Judecătoria Mangalia a stabilit un nou termen în noiembrie. Ce spun avocații (VIDEO)

ro

18 Oct, 2024 11:31 215 Marime text
Avocatul Adrian Cuculis la Judecătoria Mangalia - sursa foto: ZIUA de Constanța

Judecătoria Mangalia a dispus amânare în Dosarul 2 Mai, fixând noul termen la data de 15 noiembrie, ora 10:00, după ce a sosit o singură expertiză, din cele două solicitate de magistrați. Pentru una dintre victimele rănite nu s-a putut efectua expertiza, deoarece INML ar fi solicitat un raport de recuperare medicala din partea din partea Spitalului Clinic de Urgență București, însă dar raportul nu ar fi fost încă livrat.
 
Avocatul inculpatului Vlad Pascu a afirmat că este posibil ca pe viitor să mai existe și altă amânare, dat fiind faptul că vor apărea noi obiecțiuni cu privire la rezultatele expertizelor.
 
A fost o lipsă de comunicare între INML și o instituție medicală, care nu a comunicat niște documente solicitate de INML, asta, în situația unei persoane vătămate. Pentru cealaltă persoană vătămată este depus raportul. (...) Este prematur de spus dacă este sau nu ultimul termen de judecată, pentru că în situația în care raportul de expertiză, și al doilea, va veni, bineînțeles, va fi o perioadă în care părțile pot lua la cunoștință și dacă apreciază că sunt aspecte ce pot fi contestate, cu siguranță vor fi formulate obiecțiuni”, a declarat avocatul Adrian Bendeac.
 

 
Astăzi, pe masa magistraților a sosit expertiza pentru Ionescu Cristina, însă avocatul Adrian Cuculis a formulat obiecțiuni față de raportul prezentat.
 
Amânarea era cumva previzibilă. În legătură cu ceea ce suntem extraordinar de șocați este faptul că după ce am așteptat vreme de 2-3 luni de zile de la momentul la care s-a dispus expertizarea, INML vine, cel puțin cu privire la Ionescu Cristina și dă un răspuns absolut fantasmagoric, respectiv «Leziunile traumatice au determinat infirmitatea». Păi, cred că lucrul acesta l-ați observat cu toții, că a determinat infirmitatea, doar că lucrurile devin și mai șocante, în momentul în care citești obiecțiunile depuse de către Vlad Pascu, penjtru că, se sugerează în aceste obiecțiuni, (...) că Ionescu Cristina, (...) infirmitatea ei ar fi fost determinată de către intervenția unui medic rezident din spitalul Mangalia, atunci când a fost dusă și, practic, când s-a efectuat prima intervenție chirurgicală. O ipoteză absolut halucinantă! (...) Problematic este și raportul de expertiză medico-legală, pentru că în acest raport se arată că a intervenit o infirmitate, ori infirmitatea trebuie să fie una permanentă, dacă este cazul, pentru a schimba încadrarea juridică a faptei, nu «o» infirmitate. (...) A mai rămas de depus raportul celuilalt băiat, al lui Coniac. Probabil că până pe data termenului de luna viitoare o să-l avem, dar eu anticipez cumva că ne va mai amâna puțin, până se vor clarifica aceste aspecte”, a afirmat avocatul.   
 

 
 
În acest context, Valentin Olariu, tatăl uneia dintre victimele decedate, a afirmat că raportul întocmit de INML în cazul victimei rănite Cristina Ionescu l-ar putea avantaja pe inculpat.
 
Ne miră și pe noi ce pot să mai scoată doar ca să-și apere drogatul. Mâine-poimâine or să spună că a fost un malpraxis, că au greșit medicii și că din cauza aceasta s-au depășit cele 90 de zile”, a spus tatăl lui Sebi Olariu.


 
Reamintim că în Dosarul 2 Mai Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, prec um și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
 Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Tatăl lui Sebi contrazice afirmațiile avocatului lui Vlad Pascu – „Aș dori ca domnul avocat Trandafirescu să-și ceară scuze public” (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii