Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tatăl lui Sebi contrazice afirmațiile avocatului lui Vlad Pascu – „Aș dori ca domnul avocat Trandafirescu să-și ceară scuze public” (VIDEO)

ro

18 Oct, 2024 10:36 380 Marime text
Valentin Olariu, tatăl lui Sebi - Sursa foto: ZIUA de Constanța

Tatăl lui Sebastian Olariu s-a prezentat astăzi, 18.10.2024, la noul termen din Dosarul 2 Mai, care are loc la Judecătoria Mangalia.
 
Acesta a prezentat un comunicat de presă, în care contrazice afirmațiile avocatului Alin Trandafirescu susținute în fața presei, în apărarea clientului său Vlad Pascu.
 
Mai jos poate fi citit comunicatul în integralitate. De asemenea, poate fi urmărit și în materialul video.
 
Nu sunt niște documente, este un comunicat de presă referitor la informațiile false făcute în spațiul public și susținute în fața instanței de domnul avocat al inculpatului Pascu Matei Vlad, cu privire la o culpă comună a victimelor care consumaseră alcool și mergeau haotic pe marginea drumului.
Având în vedere cele apărute în spațiul public, cu privire la declarațiile făcute de domnul avocat Alin Trandafirescu, avocatul inculpatului Pascu Vlad Matei, care a produs un accident de circulație la data de 19.08.2023, în urma căruia au decedat două persoane și mai multe persoane au fost vătămate. El a spus «În corpul persoanelor decedate s-a găsit alcool, în sânge și în urină, cantități destul de mari în sensul de 0,7 spre 1 la mie, este o vină comună, cum au spus cei trei experți desemnați care au efectuat dinamica producerii accidentului.
Cred că acest element pe care îl regăsim în raportul de necropsie, care este o probă în dosarul penal, ar trebui analizat strict ca circumstanță de comitere a unei infracțiuni». În ceea ce privește culpa comună stabilită de către cei trei experți desemnați care au efectuat dinamica accidentului, nici această afimație nu este adevărată, întrucât, în cauză a fost efectuată o singură expertiză judiciară de către un singur expert desemnat de organul de cercetare judiciară penală, iar expertiza stabilește cauzele și împrejurimile producerii accidentului.
De asemenea, în cauza de la expertiza efectuată, au fost încuviințați de către organul de cercetare penală și experții recomandați. (...) Iar în privința afirmației «Mergeau haotic» și din filmarea care a apărut în toată presa din țară se poate vedea clar că victimele circulau în afara părții carosabile, unul în spatele celuilalt. S-a încercat inducerea în eroare a opiniei publice și a instanței de judecată, în fața căreia s-a solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, cu scopul de a crea o imagine favorabilă inculpatului și a obține o măsură preventivă mai ușoară.
Familia victimei decedate Sebastian Olariu Andrei aduce la cunoștință opiniei publice că aceste afirmații sunt false, întrucât conform actelor aflate la dosarul cauzei respective, raportul medico-legal de necropsie privind pe Olariu Andrei Sebastian, în sângele prelevat de la cadavru aparținând grupei sanguine AB, nu s-a constatat alcool. În urma acestei afirmații neadevărate în mediul online și pe rețelele de socializare au apărut deja comentarii negative la adresa victimelor, determinând sentimente puternice cu încărcătură emoțională negativă și accentuând durerea sufletească a familiei, care, încă o dată, surprinsă într-un mod negativ.
 
Aș dori ca domnul avocat Trandafirescu să-și ceară scuze public și să dezafirme cele spuse de dânsul. (...) A spus că sunt «îmbibați în alcool». Ne-a durut foarte tare, știind că Sebi nu băuse alcool în ziua respectivă”, a declarat Valentin Olariu, tatăl lui Sebi.
 
 
Reamintim că în Dosarul 2 Mai Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Nou termen la Judecătoria Mangalia în dosarul în care Vlad Pascu este acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii