Oficial! Un preot din Constanța a fost condamnat în primă instanță! Ce pedeapsă a primit și pentru ce infracțiune
Oficial!: Un preot din Constanța a fost condamnat în primă instanță! Ce pedeapsă a primit și pentru ce infracțiune
04 Aug, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2656
Marime text
- Preotul a fost condamnat la o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
- Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, care va curge de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe.
- Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, care va curge de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe.
- Trimiterea în judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Judecătoria Constanța a decis condamnarea în primă instanță a preotului Marius Silviu Elama, din Arhiepiscopia Tomisului, acuzat de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Cnnform portalului instanțelor de judecată, preotul (care slujea în Eforie Nord) a fost condamnat la o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, care va curge de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe.
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul este obligat să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existență.
„Impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Constanța sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. Pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța sau la Primăria Eforie, pe o perioadă de 90 de zile“, se mai arată în hotărârea judecătoriei.
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
În actul de sesizare a instanței se arată că, la data de 13 aprilie 2020, în jurul orei 16.25, inculpatul Elama Marius Silviu a condus autoturismul marca Volkswagen, cu numărul de înmatriculare (...), pe strada Tisei, din localitatea Eforie Nord, județul Constanța, având o îmbibație alcoolică peste limita legală, respectiv de 3,68 g/l alcool pur în sânge (la orele 17.12 –prima probă) și de 3,38 g/l alcool pur în sânge (la orele 18.12 - a doua probă).
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Înaltpreasfinția Sa Teodosie, victorie uriașă în instanță! (MINUTĂ)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii