Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța Bătaie lângă un loc de joacă din Eforie Nord! Suspecții, în arest preventiv pentru 30 de zile

ro

03 Jul, 2024 14:20 239 Marime text
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 

           
La data de 02.07.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.07.2024, până la data de 31.07.2024, inclusiv, a inculpaților F.A. și Z.I., cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice  Z.I., și luarea măsurii arestului preventiv în lipsă, pentru o perioadă de 30 de zile, de la data punerii în executare a mandatului, a inculpatului Ş.M., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe.
 
Potrivit comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, în concret, s-a reţinut că la de 23.06.2024, în jurul orelor 18:15, în timp ce se aflau în localitatea Eforie Nord, pe Aleea Belona, în zona locului de joacă gonflabil aparținând unei societăţi, inculpaţii F.A., Ș.M. și Z.I., i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele persoanei vătămate P.V.

La aceeaşi dată, spun anchetatorii, în jurul orelor 18:20, după ce agresiunea anterioară încetase, aflându-se pe Aleea Belona din Eforie Nord şi observând-o din nou pe persoana vătămată P.V., de data aceasta în zona unei pizzerii, cei trei inculpaţi i-au aplicat din nou lovituri cu pumnii și picioarele.

Prin cele două acţiuni consecutive ale inculpaţilor F.A., Ș.M. și Z.I., persoanei vătămate i-au fost provocate leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare un număr de 8-9 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, la data de 23.06.2024, în jurul orelor 18:15, cât şi în jurul orelor 18:20, prin violenţele comise împreună asupra persoanei vătămate P.V., cei trei inculpaţi au tulburat ordinea și liniștea publică, actele de agresiune provocând indignarea martorilor, a transmis sursa citată.

La data de 01.07.2024, inculpaţii F.A. şi Z.I. au fost identificaţi şi reţinuţi de de organele de cercetare penală, iar inculpatul Ş.M. nu a fost găsit, motiv pentru care s-a propus arestarea sa în lipsă.
 
La data de 02.07.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.07.2024, până la data de 31.07.2024 inclusiv, față de inculpații F.A. și Z.I. şi totodată a dispus disjungerea cauzei în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Ş.M.
  
Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
Justiție Constanța Polițistă agresată în misiune, la Eforie! Prima condamnare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii