Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pensia amiralului Chițac, primarul Constanței, ajunge pe masa Curții Supreme! (MINUTA)

ro

20 Jun, 2024 16:15 4426 Marime text
Contraamiral de flotilă - cu o stea, în rezervă Vergil Chițac, primarul Constanței
  • Contraamiralul Vergil Chițac a atacat actele normative prin care i s-a diminuat cuantumul pensiei militare de stat.
Dosarul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul în funcție, și totodată, primar ales al Constanței la alegerile din 9 iunie 2024, ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea Supremă!
 
Curtea de Apel Constanța a decis astăzi, 20 iunie 2024, trimiterea dosarului la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a se soluționa conflictul negativ de competență ivit între Tribunal și Curtea de Apel, instanțe care și-au declinat succesiv competența.
 
Astfel, Curtea de Apel a apreciat astăzi că, de fapt, Tribunalul ar trebui să judece procesul, dar, pentru că dosarul ajunsese la Curte după ce fusese declinat de către judecătorii de la Tribunal, a fost necesară sesizarea Curții Supreme de Justiție.
 
Instanța supremă va stabili ce instanță trebuie să judece cererea primarului Constanței formulată în contradictoriu cu Casa Sectorială de Pensii a Ministerului Apărării.
 
Amintim, primarul Constanței este contraamiral de flotilă  - cu o stea, în rezervă.
 
După cum arătam în edițiile anterioare, în cauză, contraamiralul Vergil Chițac a atacat actele normative prin care i s-a diminuat cuantumul pensiei militare de stat.
 
Iată minuta deciziei de astăzi, 20 iunie 2024, a Curții de Apel Constanța, în dosar 6426/118/2023
 
„Admite excepţia necompetenţei materiale a Curţii de Apel Constanţa.
Declină cauza în favoarea Tribunalului Constanţa – Secţia I civilă.
Constată ivit conflictul negativ de competenţă, suspendă judecata şi înaintează dosarul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Contencios administrativ şi fiscal pentru soluţionarea conflictului de competenţă.
Fără cale de atac“
 
Potrivit datelor noastre, la Curtea de Apel, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Ramona Poppa, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.


 
Detalii despre cererea de chemare în judecată formulată în proces de către Vergil Chițac pot fi consultate în articolul
Procesul primarului Chițac, amiral în rezervă, cu Casa Sectorială de Pensii MApN, la Curtea de Apel! Nemulțumiri legate de diminuarea cuantumului pensiei militare de stat
 
Acum, urmează ca dosarul vizând pensia amiralului Chițac să fie trimis pe rolul Curții Supreme, care va stabili definitiv ce instanță trebuie să judece dosarul.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Procesul primarului Chițac, amiral în rezervă, cu Casa Sectorială de Pensii MApN, la Curtea de Apel! Nemulțumiri legate de diminuarea cuantumului pensiei militare de stat
 
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii