Percheziții DNA! Trei instituții publice din Bacău, vizate de procurorii Anticorupție! Se caută informații despre mai multe contracte publice
Percheziții DNA! Trei instituții publice din Bacău, vizate de procurorii Anticorupție! Se caută informații
16 Jan, 2024 09:50
ZIUA de Constanta
813
Marime text
Mai multe percheziții domiciliare au loc astăzi, 16 ianuarie 2024, în șase locații din municipiul Bacău!
Informația a fost confirmată de către reprezentanții DNA, structura care anchetează cazul, Anticorupția precizând că trei dintre cele șase locații sunt sediile unor instituții publice.
Dosarul este instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău și vizează posibile infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022 – 2023, la încheierea unor contracte de achiziții publice.
Iată informațiile transmise de Direcția Națională Anticorupție:
„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2022-2023, de către funcționari publici din cadrul unor instituții publice de pe raza municipiului Bacău, în contextul încheierii unor contracte de achiziții publice.
În cursul zilei de 16 ianuarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în șase locații situate pe raza municipiului Bacău, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Iată de ce a fost achitat Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța! (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii