Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul județului Constanța cheamă o persoană fizică, Primăria Năvodari și ISC Constanța în instanță! Iată de ce

ro

25 Aug, 2024 10:46 172 Marime text
Proces Sursa foto: PexelsPrefectul județului Constanța cere, la Tribunalul Constanța, anularea unei autorizații de construire emisă pe numele lui Arghir Ștefan.
 
Pe 22 august 2024, pe secția de contencios administrativ și fiscal a fost înregistrat dosarul 5595/118/2024, prin care Prefectul Județului Constanța – reclamant cere tutelă administrativă în cazul pârâților Primarul orașului Năvodari, Arghir Ștefan și Inspectoratul de Stat în Construcții.
 
Nu a fost fixat un prim termen în proces.
 
Amintim că în luna februarie 2024, primăria din Năvodari a adoptat o hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea liste cu dosarele aflate pe rolul instanțelor de judecată și înregistrate la Primăria orașului Năvodari, prevăzute în anexă, pentru care se asigură asistență și reprezentanță de către cabinetele de avocatură. Pe lista respectivă se află zeci de firme și persoane fizice.
 
Totodată, recent, șapte dosare au fost înregistrarte pe rolul Tribunalului Constanța de Primăria și Primarul Orasului Năvodari, care sunt reclamanți, iar Inspectoratul de Stat în construcții și Inspectoratul Județean în Construcții Constanța - pârâți. Potrivit informațiilor instanțelor de judecată, UAT Năvodari a contestat mai multe procese-verbale de control le Inspectoratului Județean în Construcții Constanța. În ședinţa din data de 11.06.2024, magistarții au respins cererile formulate de reclamanții Primăria și Primarul Orasului Năvodari. Inspectoratul de Stat în Construcții a demarat un amplu control pe raza UAT Năvodari, din aprilie 2022. Atunci au fost găsite mai multe investiții imobiliare în neregulă și s-a cerut anularea/suspendarea autorizațiilor de construire și/sau a certificatelor de urbanism aferente.


Citește și 

Zeci de procese unde Primăria Năvodari este parte. Majoritatea vizează anularea autorizațiilor de construire (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii