Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanța a anulat în instanța o hotărâre de Consiliul care vizează un schimb de terenuri, între UAT Mangalia şi Palace Hotel & Resort SRL controlată de afaceristul Ion Lucian

ro

22 Jul, 2024 17:00 264 Marime text
  • La termenul din 19.07.2024, magistrații din cadrul CA18 au admis cererea de chemare în judecată formulată de Instituția Prefectului județului Constanța în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al municipiului Mangalia
  • Astfel, judecătării au anulat hotărârea nr.182/22.10.2021 aprobată de CL Mangalia privind aprobarea unui schimb de terenuri, între municipiul Mangalia şi S.C. Palace Hotel & Resort SRL
  • Asociați în firmă sunt Lucian Ion, cu 90% cotă de participare și Aura Ion, cu 10% cotă de participare
  • În anul 2023, firma a raportat 12 salariați, o cifră de afaceri de 3,851,662 lei și un profit de 227,983 lei
  • Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 33.42%
  • Decizia Tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare
 



 
Pe rolul Tribunalului Constanța, a fost înregistrat încă din august 2023, dosarul nr.3339/118/2022*, care are ca obiect acţiune prefect – tutelă administrativă.

Părți în dosar sunt Instituția Prefectului Județului Constanța, în calitate de recurent reclamant și Consiliul Local al Municipiului Mangalia, în calitate de pârât.

Cauza a fost amânată de mai multe ori.

La termenul din 19.07.2024, magistrații din cadrul CA18 au admis cererea de chemare în judecată formulată de Instituția Prefectului județului Constanța în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al municipiului Mangalia.

Astfel, judecătării au anulat hotărârea nr.182/22.10.2021 aprobată de CL Mangalia privind aprobarea unui schimb de terenuri, între municipiul Mangalia şi S.C. Palace Hotel & Resort SRL. Facem mențiunea că HCL 182 nu este încărcată pe pagina de web a Primăriei Mangalia.
 
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, sub sancţiunea nulităţii.


 
Contactat, Prefectul județului a transmis următorul punct de vedere: „În data de 19.07.2024, s-a admis acțiunea formulată de Instituția Prefectului, în vederea anulării actului administrativ emis, având ca obiect un schimb de imobile, respectiv 2 terenuri, dintre care unul este fost domeniu public (scări/alee de acces).
Anterior acestui termen, acțiunea a mai fost admisă, dar, în recurs, s-a casat cu rejudecare, deoarece nu a fost introdus în cauză beneficiarul”.
 
 
Palace Hotel & Resort SRL
 
Societatea a fost înființată în anul 1995, cu sediul social în localitatea Venus, municipiul Mangalia, pe strada Nicolae Iorga.

Asociați în firmă sunt Lucian Ion, cu 90% cotă de participare și Aura Ion, cu 10% cotă de participare.

Bărbatul este și administratorul societății.

În anul 2023, firma a raportat 12 salariați, o cifră de afaceri de 3,851,662 lei și un profit de 227,983 lei.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 33.42%.
 
Aura Ion mai este asociat/administrator la Palace Holiday SRL și la Impuls Company SRL. Lucian Ion  este asociat și la Buget Mezotermale SRL, la Impuls Company SRL, la Impuls Lucaalex SRL și la Prestări Servicii SA.
 
Modernizare, amenajări interioare imobil parter și supraetajare cu 4 niveluri hotel din Venus”
 
Reamintim, în 2021 Agentia pentru Protectia Mediului Constanța anunţa publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul imobiliar al societății Palace Hotel & Resort SRL.

APM Constanța a decis atunci că „nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Modernizare, amenajări interioare imobil parter și supraetajare cu 4 niveluri”,  cu respectarea reglementărilor urbanistice menționate în cuprinsul certificatului de urbanism, propus a fi amplasat în municipiul Mangalia, localitatea Venus, zona Restaurant Palace, str. Nicolae Iorga, nr. 8,  județul Constanța.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

Surse din CL Mangalia ne-au precizat că pe rolul instanțelor s-a mai aflat în trecut un dosar demarat chiar de UAT Mangalia împotriva aceluiași agent economic prin care care se dorea demolarea construcțiilor din Venus construite fără autorizații legale.

Vom reveni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și:

Palace Hotel & Resort SRL supraetajează cu 4 niveluri hotelul din Venus

Palace Hotel & Resort SRL introdusă de magistrați în procesul dintre Prefectura Constanța și Consiliul Local al Municipiului Mangalia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii