Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:04 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudicii imense Afaceriști trimiși în judecată de DNA Constanța! Procurorii au constatat și fraude cu fonduri europene

ro

10 Dec, 2021 16:14 2684 Marime text


Un prejudiciu calculat la peste 49 de milioane de lei!

Asta este ceea ce le impută procurorii anticorupție din Constanța administratorilor unei companii din oraș, pe care îi acuză de evaziune fiscală.

Direcția Națională Anticorupție a informat astăzi, oficial, despre trimiterea în judecată a celor doi administratori ai Silo Impex 2007 SRL.

Amintim, ZIUA de Constanța prezenta detalii despre dosarul înregistrat la Tribunalul Constanța încă de la mijlocul lunii noiembrie 2021:

 Prejudiciul este imens! Un nou dosar DNA Constanța, trimis la judecată! Cine sunt inculpații

După cum arătam în edițiile anterioare, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Iulia Adina Inanc (fosta Davidică), Nicolae Daniel Tănase și Silo Impex 2007 SRL.

Dosarul 8449/118/2021 având ca obiect „infracţiuni de evaziune fiscală“, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța.

 
Primul termen în faza camerei preliminare a fost stabilit pentru data de 01 februarie 2022.

Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 15 noiembrie 2021, SC Silo Impex 2007 SRL (inactivă fiscal) a fost fondată în anul 2007, are sediul social în municipiul Constanţa, str. Nicolae Iorga, are ca obiect de activitate „comerţ cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat“ și este controlată de Valentin Beldan - asociat unic.
 
Silo Impex 2007 a fost fondată în 2007 de Iulia Adina Davidică și de Daniel Gigi Tatu, cel din urmă fiind în prezent consilier local din partea Partidului Național Liberal. Contactat telefonic la momentul trimiterii dosarului în instanță, Daniel Gigi Tatu a declarat că a figurat foarte puțin în Silo Impex 2007 SRL și că a părăsit societatea din cauza unor probleme persoane. „Îmi aduc aminte că la noi sau trei ani după ce am ieșit eu din firmă au apărut ceva probleme“, a mai declarat pentru ZIUA de Constanța consilierul local Daniel Gigi Tatu.

Date financiare
 

2018
 
Cifra de afaceri: 0 lei
Cheltuieli: 0 lei
Profit net: 0 lei
Angajați: 0
 
2017
 
Cifra de afaceri: 0 lei
Cheltuieli: 0 lei
Profit net: 0 lei
Angajați: 0 
 
2016
 
Cifra de afaceri: 0 lei
Cheltuieli: 0 lei
Profit net: 0 lei
Angajați: 0 
 
2015
 
Cifra de afaceri: 0 lei
Cheltuieli: 0 lei
Profit net: 0 lei
Angajați: 0 
 
2014
 
Cifra de afaceri: 0 lei
Cheltuieli: 0 lei
Profit net: 0 lei
Angajați: 0 
 
2013
 
Cifra de afaceri: 0 lei
Cheltuieli: 0 lei
Profit net: 0 lei
Angajați: 0 
 
2012
 
Cifra de afaceri: 0 lei
Cheltuieli: 0 lei
Profit net: 0 lei
Angajați: 0   
 
Potrivit Confidas.ro, Iulia Adina Davidica apare în SC Silo Media Grup SRL (inactivă fiscal), fondată în 2012, cu sediul social în municipiul Constanţa, Drumul National 3C Ovidiu-Constanța și are ca obiect de activitate „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun“.
 
Asociat unic apare Iulia Adina Davidica.
 
 Date financiare
 
2013
 
Cifra de afaceri: 204.177 lei  lei
Cheltuieli: 197.459 lei
Profit net: 593 lei
Angajați: 2
 
2012
 
Cifra de afaceri: 0 lei
Cheltuieli: 746 lei
Profit net: -746 lei
Angajați: 0 

În comunicatul Direcției Naționale Anticorupție remis ZIUA de Constanța astăzi, 10 decembrie 2021, se arată următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: două persoane fizice,  administratori ai SC Silo Impex 2007 SRL, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de evaziune fiscală, în formă continuată, SC SILO IMPEX 2007 SRL (mun. Constanța) cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de evaziune fiscală, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2007-2010, cei doi inculpați, în calitate de administratori ai SC Silo Impex 2007 SRL, ar fi evidențiat în actele contabile ale societății pe care o administrau un număr de 847 de facturi fiscale privind cheltuieli cu achiziții fictive de cereale.
Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 49.490.541lei, reprezentând TVA în cuantum de 27.778.427 lei și impozit pe profit în cuantum de 21.712.114 lei.
 Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 191.912.009 lei.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.



Separat de acest dosar, anchetatorii anticorupție din Constanța au dispus trimiterea în judecată și a unui alt inclupat, la Tulcea, pentru folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea de fonduri europene.

Iată ce spun reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție despre acest caz:


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, persoană fizică, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2012, inculpatul ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente în care erau consemnate date false și inexacte în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru o suprafață de teren pe care nu o deținea în realitate.
Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 66.934 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Tulcea cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii