Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate
Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă
21 Mar, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1976
Marime text
- Încă de la ultimul termen desfășurat la Judecătorie, clericii au arătat instanței că fac demersuri pentru intrarea construcției în legalitate.
Instanța a acordat termen la data de 20 iunie 2024, pentru a da timp Arhiepiscopiei să depună la dosar demursurile ulterioare pentru intrarea în legalitate a construcției atacate de primar.
Este vorba despre dosarul cu indicativul 5833/212/2023, aflat pe rolul Secției Civile a Judecătoriei Constanța, în atenția completului prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Isabelle-Andreea Țăranu-Măruș.
Încă de la ultimul termen desfășurat la Judecătorie, clericii au arătat instanței că fac demersuri pentru intrarea construcției în legalitate.
După cum arătam în edițiile anterioare, surse avizate au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că la mijloc s-ar afla o capelă despre care autoritățile locale spun că Arhiepiscopia Tomisului ar fi ridicat-o fără autorizație de construire.
Lăcașul de cult în cauză ar fi Capela Spitalului de Pneumoftiziologie Constanța – Parohia Palazu Mare.
Referitor la această capelă, pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Tomisului se arată că aceasta a fost sfințită la data de 22 mai 2007, de către ÎPS Teodosie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, primind hramul „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon“.
Conform surselor citate, în anul 2021, Poliția Locală Constanța ar fi constatat că această capelă nu are autorizație, motiv pentru care a solicitat Arhiepiscopiei să intre în legalitate, în sensul obținerii autorizației.
După un an, în 2022, Poliția Locală Constanța a constatat că Arhiepiscopia nu a intrat în legalitate, motiv pentru care, potrivit legislației în vigoare, s-a făcut demersul în instanță.
Noua înfățișare va avea loc pe data de 20 iunie 2024, de la ora 14.00.
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța în acest proces, ea va putea fi atacată la instanța superioară, respectiv Tribunalul Constanța.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Arhiepiscopia Tomisului l-a dat în judecată pe primarul Constanței „întrucât a omis să-și mai țină cuvântul“ (MOTIVARE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii