Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Municipiului Constanța, recurs la Curte contra Feliciei Ovanesian

ro

01 Jul, 2024 17:00 267 Marime text
  • În acest proces, Primarul Municipiului Constanța a fost obligat de judecătorii de la Tribunal să comunice fostului city manager documente cu privire la cererea de intrare în legalitate a unui imobil.
Primarul Municipiului Constanța a declarat recurs în procesul deschis de Felicia Ovanesian și câștigat, în primă instanță, de fostul city manager al orașului!
 
Cazul a ajuns recent pe rolul Curții de Apel Constanța, unde urmează ca dosarul să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în recurs.
 
Amintim, în acest proces, Primarul Municipiului Constanța a fost obligat de judecătorii de la Tribunal să comunice fostului city manager documente cu privire la cererea de intrare în legalitate a unui imobil.
 
Dosarul are indicativul 8654/118/2023, iar părți în cauză sunt Primarul Municipiului Constanța, în calitate de recurent pârât și Felicia Ovanesian, în calitate de intimat reclamant.
 
Actele solicitate în proces vizează imobilul de pe bulevardul Mamaia, nr. 226, lot 2, din Constanța.
 
După cum arătam în edițiile anterioare, la adresa respectivă se află investiția imobiliară aparținând Black Sea Estate SRL, imobil pentru care instanța din Constanța a anulat, în 2021, autorizația de construire.
 
Detalii despre litigiile din instanță vizând Black Sea Estate SRL, dar și acționariatul societății pot fi consultate în articolul
Acțiunea Civică pentru Constanța cheamă în judecată Black Sea Estate SRL! Dezvoltatorul imobiliar a ridicat un bloc pentru care s-a anulat autorizația de construire

 
Pentru a reveni la procesul cu primarul câștigat în primă instanță de Felicia Ovanesian, în minuta deciziei din 24 aprilie 2024, a Tribunalului Constanța, favorabilă fostului city manager se arată următoarele:
 
„Admite cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta Felicia Ovanesian în contradictoriu cu pârâtul Primarul Municipiului Constanţa.
Obligă pârâtul la eliberarea copiei celei de-a treia cereri formulate în temeiul art. 37, alin. 6 din Legea 50/1991 în vederea intrării în legalitate a imobilului edificat în mun. Constanţa, b-dul Mamaia, nr. 226, lot. 2, jud. Constanţa, eliberarea copiei documentaţiei care a însoţit cererea anterior arătată şi comunicarea actului administrativ prin care a fost soluţionată aceeaşi cerere.
Fără cheltuieli de judecată.
Cu recurs în termen de 30 zile de la comunicare.
Pronunţată la data de 24.04.2024, în conformitate cu prevederile art. 402 din CPC sub rezerva art. 396 alin. 2 din CPC raportat la art. 401 alin. 2 teza ultimă din CPC“
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Ciprian Gabriel Butaru, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța, după judecarea recursului primarului, cu atât mai mult cu cât hotărârea Curții nu va mai putea fi atacată.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
UPDATE- Ce spune fostul city manager Felicia Ovanesian câștigă la Tribunal procesul cu Primăria Constanța! Ce a obținut (MINUTA)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii