Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiunea Civică pentru Constanța cheamă în judecată Black Sea Estate SRL! Dezvoltatorul imobiliar a ridicat un bloc pentru care s-a anulat autorizația de construire

ro

17 Jun, 2024 16:23 998 Marime text
  • Black Sea Estate SRL, deținută de Vural Haci și Vural Ugur, a ridicat un imobil pe bulevardul Mamaia, pentru care instanța de judecată a anulat definitiv autorizația de construire.
  • Asociația Constanța Altfel a obținut ulterior în primă instanță obligarea primarului și a dezvoltatorului imobiliar la desființarea construcțiilor fără autorizație.
  • În apelul dosarului, Asociația Constanța Altfel a renunțat la judecată, iar hotărârea de obligare a celor doi la desființarea construcțiilor a fost anulată.
  • Black Sea Estate SRL a făcut mai multe demersuri, inclusiv la Primăria Constanța, dar și în instanță pentru intrarea în legalitate a construcției.
  • Acțiunea Civică pentru Constanța a dat în judecată Black Sea Estate SRL, vineri, 14 iunie 2024.
  • Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere cu privire la aceste litigii și imobilul din bulevardul Mamaia inlcusiv de la reprezentanții Black Sea Estate SRL. Imediat ce ne va fi pus la dispoziție punctul de vedere, acesta va fi publicat.
Acțiunea Civică pentru Constanța a chemat în judecată compania Black Sea Estate SRL (dosar 17295/212/2024), dezvoltatorul imobiliar care a construit un bloc pe bulevardul Mamaia, imobil pentru care instanțele de judecată au anulat definitiv autorizația de construire.
 
La rândul său, într-un proces anterior (dosar 1174/118/2024), Black Sea Estate SRL l-a chemat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța, compania încercând să obțină intrarea în legalitate a construcției.
 
De altfel, imobilul ridicat de Black Sea Estate SRL se află și la mijlocul unui proces deschis (dosar 8654/118/2024) în baza Legii 544/2001 (privind liberul acces la informațiile de interes public) de către Felicia Ovanesian, fostul city manager al orașul, Primarului Municipiului Constanța, pentru comunicarea unor informații vizând solicitările companiei de intrare în legalitate a construcției.
 
Legat de noul dosar (17295/212/2024) înregistrat vineri, 14 iunie 2024, la Judecătoria Constanța, în care Acțiunea Civică pentru Constanța a dat în judecată Black Sea Estate SRL, fostul city manager Felicia Ovanesian a scris pe pagina oficială de Facebook:
 
„Astăzi (nr., 14 iunie 2024) depun la Judecătoria Constanța, din partea asociației pe care o coordonez, prima acțiune împotriva abuzurilor primarului! Pentru că de multă vreme acesta este convins că poate face orice fără a suferi nicio consecință!
Ideea este că nu prea mai am timpul necesar ca să îi demontez matrapazlâcurile în civil, așa că, foarte probabil, principala cale de acțiune va fi plângerea sau denunțul penal.
E mai rapid și mai ieftin.
Bine.. și cu cele mai mari șanse de a fi îngropat... dar cam asta este ce pot face.
Asociația așteaptă membri care vor să se implice! Și fonduri, dacă va fi cazul! Asociația așteaptă implicarea voastră, propuneri, idei, acțiuni, fapte, puțin din timpul vostru!
Constanța are nevoie de noi și are nevoie de "curățenie"!“
 
Obiectul dosarului 17295/212/2024, deschis de Acțiunea Civică pentru Constanța (reclamant) în contradictoriu cu Black Sea Estate SRL (pârât) este „obligația de a face“, cazul aflându-se pe rolul Secției Civile a Judecătoriei Constanța.
 
Până la acest moment, nu a fost stabilită data primei înfățișări în cauză, dosarul fiind nou înregistrat și urmând să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată.
 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere cu privire la aceste litigii și imobilul din bulevardul Mamaia inlcusiv de la reprezentanții Black Sea Estate SRL. Imediat ce ne va fi pus la dispoziție punctul de vedere, acesta va fi publicat.
 
Așa cum precizam anterior, într-un dosar (1174/118/2024) deschis în februarie 2024 la Tribunalul Constanța, Black Sea Estate SRL l-a chemat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța, cauza având ca obiect „refuz soluționare cerere, obligare emitere act administrativ / pretenții“.
 
În cauză, s-a acordat un nou termen de judecată în luna septembrie (5 septembrie 2024), pentru a se depune la dosar documentația.
 
Legat de procesul (8654/118/2023 , soluționat, potrivit datelor noastre, de completul prezidat de magistratul Ciprian Gabriel Butaru) pentru obligarea primarului la comunicarea informațiilor de interes public solicitate de fostul city manager, câștigat în primă instanță de către Felicia Ovanesian, aceasta a făcut următoarele declarații pentru ZIUA de Constanța, la momentul pronunțării hotărârii favorabile:

„Acest dosar vizează o construcție ridicată pe bulevardul Mamaia, nr. 226, construcție față de care instanța a dispus, cu alte ocazii, anularea autorizației de construire și anularea PUD, precum și a altor documente.
În plus, cu privire la acest imobil, instanța a dispus, tot la cererea Asociației Constanța Altfel, desființarea lucrărilor, în primă instanță.
Asociația, însă, care a fost condusă de facto de Vergil Chițac chiar și după retragerea sa, s-a răzgândit în apel și a renunțat la această cerere.
Eu am informații că s-au formulat cereri pentru intrarea în legalitate a construcției, la două cereri s-a dat deja un răspuns negativ, iar, cu privire la cea de-a treia cerere de intrare în legalitate, am solicitat primăriei să mi se pună la dispoziție, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, atât cererea formulată, documentația depusă, precum și modalitatea de soluționare de către primărie a cererii.
Am postat și pe rețelele de socializare cu privire la acest subiect, pentru că am informații că s-ar face anumite presiuni.
Documentele nu mi-au fost puse la dispoziție, așa cum zice legea.
Eu am atacat în instanță și astăzi judecătorii au obligat primarul să îmi pună documentele la dispoziție, nu să mă trimită pe site să le caut ori în altă parte.
Potrivit legii, în speță, primăria trebuie să îmi elibere copii, contra cost, desigur“.
 
În prezent, Primarul Municipiului Constanța a declarat recurs, la data de 11 iunie 2024, împotriva deciziei Tribunalului, prin care fusese obligat la eliberarea documentelor solicitate de fostul city manager, astfel că dosarul va ajunge la Curtea de Apel.
 
Detalii despre procesul privind informațiile solicitate de către fostul manager pot fi consultate în articolul
UPDATE- Ce spune fostul city manage
Felicia Ovanesian câștigă la Tribunal procesul cu Primăria Constanța! Ce a obținut (MINUTA)

 
Amintim, în luna noiembrie 2021, Curtea de Apel Constanța a decis (complet format, potrivit datelor noastre, din magistrații Elisabeta Crihană, Andreea Bianca Andruș și Oana Damian, dosar 258/36/2021) respingerea cererii formulată de Black Sea Estate SRL de revizuire a sentinței prin care Curtea anulase definitiv autorizația de construire a imobilului de pe bulevardul Mamaia (complet format, potrivit datelor noastre, din magistrații Alexandru Ionuț Burtescu, Francisc Nemeth și Claudiu Răpeanu, dosar 6066/118/2018).
 
Detalii despre respingerea cererii de revizuire pot fi consultate în articolul
Bloc în construcție, autorizație anulată
De ce a respins Curtea de Apel cererea de revizuire formulată de Black Sea Estate (DOCUMENT)
 
 
Detalii despre decizia prin care instanța a hotărât anularea autorizației de construire pot fi consultate în articolul
„Date care nu corespund realității“
Autorizația de construire a Black Sea Estate, pentru un imobil pe bulevardul Mamaia, Constanța, anulată definitiv. Avem motivarea

 
Ulterior, Judecătoria Constanța a decis (complet prezidat, potrivit datelor noastre, de judecătorul Iancu Traian Laurențiu, dosar 12998/212/2021), în primă instanță, în decembrie 2022, să oblige Black Sea Estate SRL și Primarul Municipiului Constanța să desființeze lucrările efectuate la imobil în baza autorizației de construire anulate, procesul fiind deschis de Asociația Constanța Altfel.
 
În cauză, s-a declarat apel, dar, la Tribunal, Asociația Constanța Altfel a renunțat la proces, iar Tribunalul a anulat (complet format, potrivit datelor noastre, din magistrații Adriana Mihaela Vasile și Mădălina Banoti) astfel sentința Judecătoriei Constanța.
 
Detalii despre acest proces pot fi consultate în articolul
Dezvoltatorul imobiliar și primarul Constanței, obligați de instanță să desființeze lucrările la un bloc de pe bulevardul Mamaia! Dosarul, în apel
 
Acum, rămâne de văzut care vor fi noile decizii ale judecătorilor din Constanța în procesele încă aflate pe rol ce vizează imobilul din bulevardul Mamaia.
 
Despre Black Sea Estate SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 17 iunie 2024, Black Sea Estate SRL a fost înființată în 2016, are sediul social în Constanța, pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 60 și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Anterior, firma avea sediul social în Medgidia, pe strada Constanței, sediul fiind mutat în Constanța în 2021.
 
Asociați figurează Vural Haci (95%) (începând cu 2016) și Vural Ugur (5%) (începând cu 2018), ambii fiind și administratori.
 
Numele lui Vural Haci se leagă și de Country Estate SRL și Graff Pink Estate SRL, iar cel al lui Ugur Haci, de Designed By Zen SRL.
 
În 2023, Black Sea Estate SRL a declarat trei angajați, pierderi peste 470.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 60.000 de lei.
 
În 2022, Black Sea Estate SRL a declarat trei angajați, pierderi peste 570.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 1,09 milioane de lei.
 
În 2021, Black Sea Estate SRL a declarat 22 de angajați, profit peste 5,35 de milioane de lei și ciffra de afaceri a depășit 6,38 de milioane de lei.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, Primăria Constanța, Facebook.com – Felicia Ovanesian
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
UPDATE- Ce spune fostul city manager
Felicia Ovanesian câștigă la Tribunal procesul cu Primăria Constanța! Ce a obținut (MINUTA)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii