Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest la Constanța Preotul Petrică Leașcu rupe Codul de Procedură penală în fața Curții de Apel Constanța (FOTO+VIDEO)

ro

15 Jul, 2024 14:30 473 Marime text
Preotul Petrică Leașcu se află azi, 15 iulie 2024, la Curtea de Apel Constanța. 

Tribunalul Constanța
a respins acțiunea în instanță a părintelui Leașcu față de Arhiepiscopia Tomisului. 

Leașcu a rupt Codul de Procedura Penala pentru ca, potrivit lui, nu este respectat, nu mai are valoare. Și pentru că supremația Constitutiei nu este respectată, iar justitiarii se ridică deasupra Constituției, în mod simbolic a dat foc unui exemplar și l-a călcat în picioare.

Protestul pe care îl fac în fața Curții de Apel Constanța este îndreptat împotriva abuzurilor, ilegalităților și ticăloșiilor din justiție. Impotriva favorilor făcute de Curtea de Apel Constanța, Arhiepiscopului Teodosie.- a spus Leacșu.   



După opinia lui Leașcu, Codul Penal este lipsit de valoare. 

Aici, în fața Curții de Apel Constanța, rup codul de procedură penală pentru că nu e respectat de sedințele de judecată.  


Iată ce a declarat Petrică leșcu în fața Curții de Apel Constanța:
 

„Protestul pe care îl fac, aici, în fața Curții de Apel Constanța este îndreptat împotriva abuzurilor, ticăloșiilor, ilegalităților din justiție și, în special, împotriva celor făcute de Curtea de Apel Constanța, dar și împotriva favorurilor pe care Curtea de Apel Constanța le face arhiepiscopului Teodosie.

Dosarul în care a fost trimis în judecată de către DNA pentru fapte de corupție este în fază preliminară sau în cameră preliminară, aici, la Curtea de Apel Constanța. Legea spune clar că în termen de 60 de zile trebuie soluționat acest dosar. Din păcate nu a fost soluționat așa cum spune legea, adică până pe 6 iulie. Consider un favor ilegal pe care Curtea de Apel Constanța l-a făcut arhiepiscopului Teodosie, în timp ce în altă situație Curtea de Apel Constanța nu a procedat la fel. Și anume, în 2020 eu mă aflam pe 7 iulie în spital, în suport Covid. Am trimis documente și am cerut o zi amânarea judecății cauzei, ca să particip. Și a fost respinsă cererea. Iată dublă măsură. Pentru arhiepiscopul Teodosie, cu niște avocați foarte scumpi, costisitori și puternici, primește acest favor ilegal, iar mie nu mi- a acordat și nu mi-a respectat un drept legal. 

Ce sperați prin acest protest?

Să atrag atenția oamenilor, să trezesc conștiințe, să conving oamenii că justiția din România  este bolnavă, că este corupție în Biserica Ortodoxă Română, în Justiție, in Politică și doar impreună, dacă ne ridicăm, putem să-i obligăm pe acești mai mari ai noștri să renunțe la faptele de corupție. 

   
 Credeți că IPS Teodosie este avantajat de justiție?

Plecând de la acest fapt, că această procedură nu s-a soluționat în termenul de 60 de zile, pot să spun că, da, este avantajat, este protejat de către Curtea de Apel Constanța. Ne aducem aminte când a fost achitat de Curtea de Apel Constanța în dosarul Ferma Nazarcea. Judecătorul Cristian Deliorga a declarat public că nu a putut să condamne un arhiepiscop, iar ca recompensă, în opinia mea, a primit postul de judecător la CCR” 


După deliberări ce au durat mai multe săptămâni, pronunțarea în cauză fiind amânată de două ori, judecătorii Tribunalului Constanța au ajuns  la data de 11 iulie 2024, la concluzia că acțiunea deschisă de părintele Petrică Leașcu în contradictoriu cu Arhiepiscopia Tomisului ar fi nefondată și au respins-o ca atare.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, Petrică Leașcu are calitatea de reclamant și este obligat să achite cheltuielile de judecată.
 
Hotărârea magistraților nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de 30 de zile.


MINUTĂ
 
Solutia pe scurt: DOSAR nr.8742/118/2023 HOT. 11.07.2024 Respinge ca nefondată acţiunea. Obligă reclamantul la plata către pârâtă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 10.000 lei reprezentând onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată azi, 11.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.



Citește și:

Tribunalul Constanța a respins acțiunea în instanță a părintelui Petrică Leașcu față de Arhiepiscopia Tomisului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii