Tribunalul Constanța a respins acțiunea în instanță a părintelui Petrică Leașcu față de Arhiepiscopia Tomisului
Tribunalul Constanța a respins acțiunea în instanță a părintelui Petrică Leașcu față de ArhiepiscopiaDupă deliberări ce au durat mai multe săptămâni, pronunțarea în cauză fiind amânată de două ori, judecătorii Tribunalului Constanța au ajuns astăzi, 11 iulie 2024, la concluzia că acțiunea deschisă de părintele Petrică Leașcu în contradictoriu cu Arhiepiscopia Tomisului ar fi nefondată și au respins-o ca atare.
Potrivit portalului instanțelor de judecată, Petrică Leașcu are calitatea de reclamant și este obligat să achite cheltuielile de judecată.
Hotărârea magistraților nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de 30 de zile.
MINUTĂ
Solutia pe scurt: DOSAR nr.8742/118/2023 HOT. 11.07.2024 Respinge ca nefondată acţiunea. Obligă reclamantul la plata către pârâtă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 10.000 lei reprezentând onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată azi, 11.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Monica Vieru, din cadrul Secției I Civile a instanței.
Preotul Petrică Leașcu are calitatea de martor în dosarul penal deschis de DNA Constanța după materialele Recorder.ro, cauză în care ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este suspectat de cumpărare de influență!
În dosar, ÎPS Teodosie are – potrivit datelor noastre - calitatea de inculpat.
În dosar este vizat și Ilie Petre, consilier economic al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la cumpărare de influență.
Amintim că Recorder.ro a publicat o investigație în care preotul Petrică Leașcu s-ar fi prezentat liderilor religioși din Dobrogea, din postura unui om de afaceri conectat politic și care ar fi putut să obțină diverse finanțări de la Secretariatul de Stat pentru Culte în schimbul unui procent de 20 %.
Conform Recorder.ro, Petrică Leașcu s-a întâlnit și cu IPS Teodosie, primul prezentându-se, conform Recorder, drept un om cu putere politică.
La momentul înregistrării dosarului la instanță, Petrică Leașcu a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că acțiunea sa vine ca urmare a precizărilor arhiepiscopiei, prin care i-ar fi fost „prejudiciată imaginea, apărată de Constituția României“.
Petrică Leașcu ne-a mai declarat cu aceeași ocazie că solicită despăgubiri în sumă de 100.000 de lei, precum și ștergerea precizărilor.
La rândul lor, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului declaraseră pentru ZIUA de Constanța, cu aceeași ocazie, că „nu poate decât să ne mâhnească faptul că un domn care se pretinde preot al Bisericii Ortodoxe Române își alege zile de mare sărbătoare creștină (când toți slujitorii Bisericii ar trebui să se afle în slujbe și în rugăciune) pentru a-și depune plângerile. Îi oferim compătimirea noastră și îl pomenim la rugăciuni“.
Declarațiile pe larg ale părților cu privire la acest proces, de la momentul înregistrării dosarului, pot fi accesate în articolul Personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“ - Petrică Leașcu cheamă în instanță Arhiepiscopia Tomisului! Cere despăgubiri de 100.000 de lei (VIDEO+DOCUMENTE)
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
„Am venit degeaba!” Teodosie s-a prezentat la Curtea de Apel, în dosarul de la DNA - Instanța a stabilit un nou termen în septembrie (VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp