PUZ pentru o investiție imobiliară în cartierul Coiciu, anulat în parte de Tribunalul Constanța! (MINUTA+DOCUMENT)
PUZ pentru o investiție imobiliară în cartierul Coiciu, anulat în parte de Tribunalul Constanța! (MINUTA+DOCUMENT)
27 Jun, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1810
Marime text
- Tribunalul Constanța a admis în parte cererea de chemare în judecată, prin care s-a solicitat anularea HCL 219/13.10.2015 și a anulat doar în parte PUZ-ul.
Judecătorii au vorbit despre suprapuneri de teren în minuta deciziei prin care PUZ-ul a fost anulat doar în parte.
Decizia instanței a fost pronunțată în dosarul 2033/118/2024, deschis de dezvoltatorul imobiliar Avantech Cont SRL, în cauză fiind vizată o HCL din 2015 prin care a fost aprobat PUZ-ul.
Părți în cauză sunt Avantech Cont SRL, în calitate de reclamant, și Consiliul Local Constanța, pârât, fiind scoși din citativ Municipiul Constanța prin Primar și Primarul Municipiului Constanța, care nu aveau calitate procesuală în proces.
Tribunalul Constanța a admis în parte cererea de chemare în judecată, prin care s-a solicitat anularea HCL 219/13.10.2015 și a anulat doar în parte hotărârea contestată.
Iată minuta hotărârii Tribunalului de astăzi, 27 iunie 2024:
„Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta SC Avantech Cont SRL, în contradictoriu cu pârâtul Consiliului Local al Municipiului Constanţa, având ca obiect anulare act administrativ.
Anulează în parte Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Constanţa nr. 219/13 octombrie 2015 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de str. Salcâmilor, str. Barbu Delavrancea şi blv. Al. Lăpuşneanu, respectiv numai cu privire la legătura carosabilă dintre blv. Al. Lăpuşneanu şi str. Barbu Delavrancea care se suprapune cu imobilul având CF 206666 Constanţa, evidenţiată în Planşa nr. 3.1 – Reglementări urbanistice – zonificare funcţională.
Respinge în rest cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată.
Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de contencios administrativ şi fiscal“
Decizia instanței poate fi atacată în recurs.
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Parascheva Dorin, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
Astfel, PUZ a fost anulat doar cu privire la legătura carosabilă dintre bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Barbu Delavrancea, care se suprapune, potrivit instanței, cu un alt imobil.
Acum, Consiliul Local are la dispoziție 15 zile de la primirea hotărârii motivate pentru a declara recurs, situație în care dosarul va ajunge pe rolul Curții de Apel Constanța.
Potrivit datelor oficiale, HCL 219/13.10.2015 vizează „aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de strada Salcâmilor, strada Barbu Delavrancea, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, terenuri proprietate publică și privată, inițiator SC DDN Global SRL“.
HCL 219/13.10.2015 poate fi consultată în Secțiunea Document.
După cum se arăta în edițiile anterioare, în zona respectivă, DDN Global SRL a făcut în ultimii ani mai mulți pași pentru ridicarea unor blocuri cu spații comerciale.
Detalii despre investiția imobiliară din zona străzii Barbu Delavrancea pot fi consultate în articolele
Dușu de la DDN Global SRL a obținut un nou document de la Primăria Constanța! Ce investiție este vizată
și
Se pregăteşte o nouă investiţie în cartierul Coiciu? Primăria a eliberat certificatul de urbanism
Acum, rămâne de văzut dacă avocații Consiliului Local Constanța vor declara recurs după primirea deciziei Tribunalului.
Despre DDN Global SRL
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 27 iunie 2024, DDN Global SRL a fost înființată în 2007, are sediul social în Constanța, pe strada Mircea cel Bătrân și se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
Firma are trei puncte de lucru în oraș, inclusiv pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea nr. 14.
Asociat unic figurează Nicolae Dușu, iar administrator este Florin Tănase.
Numele lui Nicolae Dușu se leagă și de Logistic Park SA, Celco SA, Grupul DD SA, Complex Condor SA, Sulina Estival 2002 SA, Euxin SA și Socep SA.
Numele lui Florin Tănase se leagă și de Gastronom SA și Euxin SA, unde figurează tot ca administrator.
La rândul său, DDN Global SRL figurează cu 96,40% din acțiunile Gastronom SA.
În 2023, DDN Global SRL a declarat 11 angajați, pierderi peste 170.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 5,22 de milioane de lei.
Despre Avantech Cont SRL
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 27 iunie 2024, Avantech Cont SRL a fost înființată în anul 2002, are sediul în Constanța, pe Aleea Daliei (începând cu 17 aprilie 2024) și se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
Firma are un punct de lucru și în stațiunea Mamaia.
Asociați sunt Hristian Șapera și Stere Raiciu, ultimul fiind și administratorul societății, iar numele său legându-se și de Selsa Trade SRL.
Conform sursei citate, în 2023, Avantech Cont SRL a declarat un angajat, pierderi peste 4.200 de lei și cifra de afaceri a depășit 37.000 de lei.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Proces cu un investitor imobiliar!
Primarul Municipiului Constanța, amendat pentru „formulare cu rea-credință a cererii de recuzare“. Decizia finală a Tribunalului (MINUTA)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii